Ana Maria Bîndiu este o tânără de 29 de ani, din Dorohoi, județul Botoșani. De la trei ani este imobilizată într-un scaun cu rotile și toată viața a trăit purtată pe brațele mamei sale. Ana abia își bucurase părinții cu primii săi pași și primele zâmbete, când au aflat că suferă de tetraplagie spastica (boala little) și paralizie cerebrală. Veste că nu va mai putea merge niciodată a căzut ca un trăsnet peste cei doi părinți. A fost o durere crâncenă și de la început au știut că va fi o luptă continuă, însă nu s-au gândit niciodată să renunțe. Mama a purtat-o pe Ana pe brațe la școală până în clasa a VIII-a.
Boala si faptul că a fost purtată mai mult pe brațe că sa poata termina școală, i-au afectat inclusiv coloana vertebrală si vorbirea și a mai primit de-a lungul anilor încă trei diagnostice crunte: vertebra de tranzitie lombosacrata, scolioza și pensarea spațiului discal. Toate astea au tinut-o mai mult închisă între patru pereți, facand-o sa se retragă într-un loc al ei fără să mai îndrăznească să viseze. Acum 3 ani, Ana a mai suportat o veste trista, aceea că tatăl său a murit.
„Ana și familia ei nu au avut bani de fizioterapie și tratamente recuperatorii costositoare și nici nu au îndrăznit să ceară vreodată ajutorul cuiva, asta pana anul trecut cand am cunoscut-o și si-a dorit enorm sa iasa din casa si sa-si trăiască viața normal din nou chiar dacă are un handicap grav și era in plina pandemie Covid. Mai mult decât atât, din puținul ei Ana s-a oferit sa ajute si cazul doamnei Mirelei Miscodan, o altă tânără paralizată de la gât în jos care considera ea ca ar avea nevoie de mai mult ajutor ca si ea și că primează fiind un caz mai grav. Întâlnirea noastră i-a dat curaj și încredere Anei sa lupte și sa-si trăiască viața”, povestește Simona Elena Suhan.
Ana si-a dorit enorm de mult un scaun electric și primit unul prin donație, în urma unor postari pe site-urile de socializare. Chiar dacă unii au judecat-o că îndrăznea să ceară ajutor pentru un scaun electric, Ana a avut alături și oameni care au susținut-o și încurajat-o.
„Are deja cateva plimbări cu scaunul electric și acum are un vis, acela de a ajunge la Oradea la Clinica lui Mihai Nesu (fotbalistul imobilizat și el în scaun cu rotile)…Ana lupta și acum știe că dacă va face fizioterapie și tratamente recuperatorii, boala ei nu va mai avansa, durerile vor dispărea și spera ca macar mainile sa și le poata folosi în continuare și să nu-i mai fie afectate mișcările corpului si ale vorbirii, si sa se poata bucura de viață ca un tânăr normal chiar dacă are un grav handicap la picioare și este imobilizată în scaun cu rotile. Ana s-a obișnuit cu greul si cu viata pe care-o are. Mama sa, ii este alaturi mereu, este „ingerul păzitor”, zi de zi o ajută, se incurajeaza, una pe cealaltă si merg inainte. Cel mai dificil este, ca nici societatea, nu-i imbratiseaza, cum ar trebui pe cei in scaun rulant. Intampina probleme in instituții, fara rampe si toate utilitățile necesare unui tânăr că ea. Dacă se oferă un logoped, fizioterapeut sau clinici din județul Botoșani sau din tara sa faca terapii cu Ana va rog sa ne contactați la numărul de telefon: 0757139794 Simona Elena.”, a povestit
Simona Elena.
Puteti dona în contul deschis la BRD pe numele
Bîndiu Ana Maria IBAN:RO03BRDE070SV46797700700 RON
(conversia se face automat și se poate dona si-n euro în acelasi cont) sau în conturile
Asociației Simona Elena și Voluntarii deschise la Banca Transilvania:
RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
SWIFT: BTRLRO22
Cu specificația ,,ANA MARIA,,