Desi pentru unele persoane, camasile barbatesti se poarta numai la ocazii speciale, sunt familii in care barbatii lucreaza in domenii in care este nevoie sa poarte camasi zilnic si sa le schimbe chiar de mai multe ori pe zi. Acest lucru este echivalent cu multe ore petrecute cu fierul de calcat sau statia de calcat in mana si cateva incercari esuate de a aduce liniile camasii intocmai precum cele din fabrica. Daca alegerea unei camasi barbati nu pare dificila, intretinerea ei in mod corespunzator se va dovedi extrem de delicata.
Este foarte important ca modelul de camasa sa fie ingrijit si la moda, sa fie ales in concordanta cu restul tinutei si cu stilul pe care il prefera barbatii, indiferent ca este vorba despre un stil elegant, casual sau sport. Acest aspect este foarte important atunci cand barbatii sunt in centrul atentiei si au zilnic numeroase intalniri si intruniri cu clientii, potentialii clienti, cu publicul sau colegii de munca. Orice mica imperfectiune a intretinerii camasii este imediat obserbata in mediul business.
Cum se calca o camasa in trei pasi simpli?
Camasa barbateasca se calca intr-un mod deloc complicat, insa trebuie respectata o anumita ordine pentru a nu exista cute si imperfectiuni:
- intai se calca exremitatile, si anume mansetele si gulerul;
- apoi se calca exteriorul camasii;
- la final se calca interiorul camasii astfel incat aceasta sa se aseze cat mai bine pe corp.
Pentru ca modelul de camasa barbateasca sa fie usor de calcat, se recomanda respectarea urmatorilor pasi:
- spalarea camasii inainte de a fi calcata;
- apretarea camasii care, desi este considerata o practica invechita, face munca mult mai usoara. O camasa apretata cu un spray special va deveni o camasa calcata impecabil;
- umezirea tesaturii inainte de a fi calcata, in cazul in care gospodinele nu folosesc un fier de calcat cu aburi;
- calcarea camasii pe o suprafata neteda, preferabil pe o masa de calcat pentru a evita aparitia cutelor;
- folosirea unui fier de calcat bun, care nu este ruginit si fucntioneaza impecabil si care nu agata camasa in timpul procesului de calcare.
Calcarea corecta a camasii in functie de material
Calcarea corecta a camasii barbatesti depinde si de materialul din care este realizata. Pentru ca exista numeroase modele de camasi in magazinele online si de specialitate precum mahoni.ro/95-camasi-barbati, din diferite materiale, este important de stiut ca fiecare material are o anumita temperatura si anumite cerinte de calcare. Spre exemplu, cutele incapatanate care nu vor sa fie netezite sub nicio forma se datoreaza temperatirii de calcare.
In functie de materialul din care sunt realizate camasile barbatesti, specialistii ofera urmatoarele sfaturi importante:
- pentru camasile din bumbac recomandarile includ calcatul la o temperatura cat mai ridicata, cat timp materialul este inca umed si folosirea butoanelor de aburi si spray din abundenta daca este necesar;
- pentru camasile din panza de in sau canepa, temperaturile fierului de calcat trebuie sa fie cat mai mari;
- pentru camasile din matase, recomandarea este ca acestea sa fie calcate pe dos, la o temperatura cat mai mica, imediat dupa spalare, cat timp sunt inca umede;
- pentru camasile din poliester, acestea se vor calca la o temperatura foarte joasa si se va evita folosirea aburului.
De asemenea, este foarte important ca inainte de a calca o camasa, sa:
- se citeasca eticheta pe care sunt trecute indicatii exacte in acest sens;
- se sorteze hainele in functie de material, culoare si recomandari;
- se seteze in mod corect temperatura fierului de calcat;
- se foloseasca tehnicile de calcare potrivite.