Liderul LSI despre plata diferenţelor salariale ale profesorilor: Eu văd ca o soluţie acordarea de către stat a unor certificate de trezorerie

Liderul LSI, Liviu Axinte
Liderul LSI, Liviu Axinte

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani consideră ca profesorii ar putea primi de la stat certificate de trezorerie, de o anumită valoare nominală, în contul diferenţelor salariale pe care le au de primit. Liviu Axinte, liderul LSI, spune că aceasta ar fi o modalitate de plată a diferenţelor salariale câştigate în instanţă de către profesorii botoşăneni, pentru care guvernanţii au propus plata acestora în 2012, 2013 şi 2014.

Eu văd ca o soluţie acordarea de către stat a unor certificate de trezorerie, de o anumită valoare nominală, a unui număr de certificate care să poată fi transformate în bani pe parcursul anilor 2012, 2013, 2014, la anumite date stabilite printr-o lege. Poate fi soluţia luată în considerare a diferenţelor de plată, însă vom vedea cum va fi pusă în aplicare„, a precizat Axinte.

Acesta spune că hotărârile obţinute de cadrele didactice din judeţele Botoşani şi Suceava în instanţă nu au fost anulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind considerate corecte.

Această hotărâre a ICCJ se va aplica la procesele care sunt pe rol sau vor urma, dar şi în cazul profesorilor care au pierdut procesele în primă fază şi acum pot să facă acţiune în revendicare şi de fapt vor câştiga şi cei care au pierdut în baza acestei hotărâri. Cei care au pierdut şi au avut hotărâri doar până la 31 decembrie 2008 sau o parte doar până la 30 aprilie 2009, vo relua acţiunile în instanţă şi vor obţine şi ei câştig de cauză pe acel interval 1 octombrie 2008-31 decembrie 2009„, a mai spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *