Cadrele medicale de la Spitalul Darabani s-au plâns autorităţilor sanitare că nu au fost primite la spitalele la care au fost repartizate

Cadre medicale Darabani
Cadrele medicale se pling ca au ramas pe drumuri

Cadre medicale purtate pe drumuri de guvernanţi. Nu mai puţin de zece cadre medicale de la Spitalul Darabani s-au plâns, miercuri, autorităţilor sanitare că nu au fost primite la unităţile sanitare la care au fost repartizate. Acestea acuză ministerul Sănătăţii că au rămas fără locuri de muncă după ce spitalul a fost desfiinţat.

Unde să mă duc? Au desfiinţat spitalul. Am fost trimisă la Dorohoi, iar de acolo mi s-a spus că nu au loc de muncă. Am să mă duc la ministrul Sănătăţii să îmi dea loc de muncă. Trebuia să lase şi la Darabani 40 de paturi. Nici atât nu au fost în stare să le lase. Şi-au bătut joc de lume. Unde să mă duc acumm… Sunt 70 de km de la Rădăuţi şi până la Dorohoi„, a declarat cu lacrimi în ochi un cadru medical.

Mihai Pârvu, şef RUNOS în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat că şansa acestor persoane este aceea ca la Darabani să fie înfiinţat acel cămin de bătrâni pentru ca ele să fie angajate.

Consiliul Local Darabani trebuie să adere la programul <camine pentru persoane varstnice> ca să acopere o parte din personal: asistenţi, infirmieri, îngrijitori de curăţenie, unu-doi TESA, muncitori. Din moment ce Ministerul Sănătăţii a hotărât că Darabaniul nu mai poate funcţiona ca spital şi a hotărât că este mai bine să înfiinţeze cămin de bătrâni trebuie să urmeze calea şi să angajeze personalul la acel azil. O să aibă loc o parte din asistente, infirmiere. Doctorii nu o să aibă loc, pentru că, ce să fac cu un ginecolog la un azil de bătrâni. Ce să facă doi pediatri la azilul de bătrâni…”, a precizat Pârvu.

 Acesta susţine că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie a refuzat fără niciun temei cadrele medicale care au fost repartizate. La Spitalul din Dorohoi au fost primite doar o parte, în schimb nu au fost probleme în celelalte spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *