„Universul colecţiilor” se mută în luna aprilie la Biblioteca Judeţeană Botoşani

Vineri, 1 aprilie, la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani-Secţia de Împrumut Copii şi Cabinetul de Numismatică, va avea loc vernisajul expoziţiei de numismatică şi filatelie Condrei Ţiplea Răzvan. Evenimentul va avea o dublă importanţă, în aceeaşi zi tânărul expozant împlinind frumoasa vârstă de 14 ani.

 Alături de colegii şi profesorii sărbătoritului, elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic N. Iorga, la manifestare vor participa colecţionari seniori de numistatică şi filatelie din Botoşani, precum şi Cercul de chitară de la Clubul copiilor Botoşani, condus de profesor Ludovic Schibinschi.

  Printre exponatele care vor atrage în mod deosebit atenţia se numără Moneda românească modernă şi contemporană, dar mai ales Rytonul de la Poroina Mare (Jud. Mehedinţi), obiect de cult şi ceremonial cu dominante de orfevrărie-meşteşugul creării obiectelor de artă aplicată, din metal preţios-descoperit la sfârşitul secolului XIX-a şi făcut cunoscut de Al. Odobescu, întemeietorul arheologiei moderne. Mesajul expoziţiei se constituie ca un îndemn către tinerii ce îmbrăţişeasză aceste pasiuni, hobby-uri care întregesc şi aprofundează cunoştinţele din variate domenii de activitate.

One thought on “„Universul colecţiilor” se mută în luna aprilie la Biblioteca Judeţeană Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *