Guvernul atacă salariile profesorilor din Botoşani şi Suceava

Guvernul Romaniei
Guvernul României are programată şedinţa pentru joi la ora 17.00

Guvernul se va reuni, joi seară, în şedinţă specială, pentru a discuta forma legală prin care profesorii care nu şi-au primit salariile şi au intrat în grevă să poată fi remuneraţi în continuare. Se pare că Executivul va adopta un act normativ prin care salariile profesorilor vor fi uniformizate la nivel naţional, astfel încât hotărârile judecătoreşti de majorare cu 33% a veniturilor acestora să nu se mai aplice. 

Măsura este impusă de faptul că profesorii din zeci de şcoli din judeţele Suceava şi Botoşani au fost în trei săptămâni de grevă generală şi au protestat în stradă, din cauză că nu şi-au primit salariile pe luna februarie, din cauza bugetelor insuficiente.

În judeţul Botoşani, protestul cadrelor didactice a fost continuat miercuri în patru unităţi de învăţământ, în condiţiile în care cadrele didactice au anunţat că vor încheia greva abia după ce vor primi salariile. În acest judeţ majoritatea cadrelor didactice au primit miercuri salariile după ce Guvernul a transferat 2,7 milioane de lei din fondul de salarii din trimestrul al treilea în trimestrul întâi pentru plata salariilor aferente lunii februarie.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că situaţia salariilor profesorilor din judeţele Botoşani şi Suceava este pe cale de a se rezolva, arătând că Ministerul Finanţelor a suplimentat cu câte 4,5 milioane de lei bugetele acestor două judeţe.

Funeriu a mai spus că toate cadrele didactice trebuie să primească acelaşi salariu pentru aceeaşi muncă, în consecinţă fiind necesară reglementarea situaţiei unitar pentru toate cadrele didactice din România.

Gândul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *