Primăriile din judeţ rămân fără bani de salarii din luna iunie

Colegiu prefectural
Presedintele Asociatiei Comunelor a atras atentia ca primariile raman fara bani

Primăriile din judeţul Botoşani au asigurate fondurile pentru salarii doar până în luna iunie, a anunţat, marţi, preşedintele Asociaţiei Comunelor din Botoşani, Vasile Capotă. Acesta a precizat în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural că situaţia de la Botoşani, în ceea ce priveşte asigurarea fondurilor pentru salarii, se va repeta în majoritatea comunelor din judeţ.

La ora actuală, există un număr suficient de mare de comune cărora nu le ajung banii pentru salariile celor din administraţia publică, a asistenţilor persoanelor cu handicap şi în învăţământ. Nu le ajung banii decât pentru maxim trimestrul trei. Pot să mă dau pe mine, ca exemplu: pentru personalul de la Primăria Mitoc asigur salariul inclusiv pe iunie„, a precizat primarul comunei Mitoc Vasile Capotă, preşedintele Asociaţiei Comunelor din Botoşani.

Reprezentanţii Trezoreriei Botoşani au confirmat faptul că primăriilor nu le mai ajung bani de salarii din trimestrul III şi IV.

Am făcut o nouă intervenţie la Ministerul Finanţelor pentru a ne majora acel plafon pentru cheltuielile cu salarii în anul 2011. Am cerut încă vreo 120 miliarde lei„, a spus Mihai Alexa, trezorierul şef al Trezoreriei Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *