Viceprimarul Ghiorghiţă despre protestele profesorilor: Acei bani trebuie plătiţi, dar ei trebuie să înceteze greva şi să înceapă şcoala

Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani
Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă consideră că profesorii trebuie să îşi primească salariile integrale şi cu acel procent de 33%, însă, mai spune el, din moment ce aceştia şi-au primit o parte din bani normal ar fi fost ca de luni să înceapă orele şi nicidecum să intre în a trei săptămână de protest. Viceprimarul s-a arătat dezamăgit de faptul că profesorii s-au folosit, la protestul de vineri, şi de copii, lucru considerat anormal.

Cei 33% trebuie să se dea. Atâta timp cât nu este o reglementare legală şi chiar dacă ar fi o reglementare legală pe februarie banii respectiv trebuie daţi, pentru că nicio lege nu funcţionează retroactiv, dar, cu siguranţă, se poate lua o măsură şi se poate spune că cei 33% câştigaţi se vor da în cursul anului 2011-2012, aşa cum a fost cu alte sporuri câştigate în instanţă. În schimb, continuarea protestelor şi în a treia săptămână, din punctul meu de vedere, mi se pare sincer, în condiţiile în care tu ai primit salariul de bază majorat cu 15%, şi folosesşti şi copiii o măsură de abuz din partea profesorilor„, a precizat Florin Ghiorghiţă.

El consideră anormală decizia cadrelor didactice de a lua copii la proteste care, spune el, oricând ar putea degenera în violenţă şi nu este normal ca un copil să asiste la aşa ceva.

Mi se pare un abuz la adresa acelor copii, pot să fie şi copii lor, dar nu au voie să facă aşa ceva. Nu au voie să apară copii nici la televizor, iar noi în ducem la miting. Este clar ce educaţie le dă la acei copii şi este clar cum gândesc profesorii educaţia copiilor. Acei bani trebuie plătiţi, dar ei trebuie să înceteze greva şi să înceapă şcoala. Sunt copii de clasa VIII, de clasa XII, care au pierdut extraordinar de mult. Ei au examene şi nu este normal aşa ceva. Vor fi dezavantajaţi din start copiii din Botoşani, faţă de copiii din celelalte judeţe „, a adăugat viceprimarul.

Ghiorghiţă spune că trebuia ca profesorii să protesteze după cursuri, adică după ora 12,00 şi nicidecum în timpul orelor. De asemenea, acesta a infirmat zvonurile precum că profesorii din Suceava ar fi primit şi procentul de 33% la salariu. El susţine că profesorii din Suceava vor primi, asemeni celor din Botoşani, salariul din octombrie plus 15%.

2 thoughts on “Viceprimarul Ghiorghiţă despre protestele profesorilor: Acei bani trebuie plătiţi, dar ei trebuie să înceteze greva şi să înceapă şcoala

  1. Banii pe februarie NU sunt inca pe card, deci nu vad de ce as merge la scoala. Pe de alta parte, propozitia „Este clar ce educatie le da la acei copii” imi arata limpede cine ar trebui sa mai studieze inca pe bancile scolii…Pacat ca noi nu suntem la catedra , deci nu are dascali sa il scoleasca un pic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *