Botoșănenii pot beneficia, în mod gratuit, în această săptămână, de proceduri inovatoare cu ajutorul unui aparat ultraperformant, la centrul de recuperare medicală Work Tape Medical Botoșani. Este vorba despre aparatul Care Therapy – noua generație de Tcare, unic în Botoșani, care este testat în această săptămână la Work Tape Medical.
Aparatul tratează traumatologii generale (dureri cervicale, periartrite, epicondilite, lumbago, fibromialgii, fracturi, etc ), traumatologii sportive (edeme si hematoame, reabilitare postoperatorie), artrite, artroze • tendinite • capsulite si bursite, sindrom de pinten calcaneu.
Potrivit reprezentanților Work Tape Medical, echipamentul CareTherapy are la bază o tehnologie revoluționară prin care corpul își folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare.
Bio-stimularea intensă creată de CareTherapy cu putere emisă capacitivă de 300W, produce efecte analgezice semnificative, efectul anti-inflamator astfel grăbește vindecarea.
„Modul în care se poate aplica este extrem de divers, de la pacienții care sunt în stagiu acut și care au indicații de imobilizare, până la pacienții care sunt activi și vreți să creșteți performanța. În mod obișnuit, organismul uman se reface, se vindecă, este ceva normal. El este obișnuit, este natura lui să se refacă, dar pentru că nu trăim așa, într-o bulă, în care să fi protejați, avem factori care ne pot influența, fie pot accelera procesele de refacere, fie le pot încetini. Și unul dintre factorii pe care îi știm foarte clar că pot să încetinească procesul de refacere este fumatul. Și așa cum pot să încetinesc un proces, pot să-l și accelerez sau să întorc să erup ciclurile acelea vicioase în care pacientul intră, se întâmplă, există așa o reacție care duce așa un efect de domino din ce în ce mai rău și în momentul în care eu transfer o energie foarte mare, chiar dacă este sub formă de impulsuri, organismul meu răspunde și se reface mult mai repede decât s-ar reface dacă aș folosi 10% pe timp continuu”, a declarat specialistul clinic Silvia Iacob.