Maşinile cu volan pe partea dreaptă nu vor mai putea fi înmatriculate în România de anul viitor dacă perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, anunță Registrul Auto Român.
Deşi s-au adus în ţară mai puține mașini rulate față de aceeași perioadă a anului trecut, în ceea ce privește numărul autoturismelor cu volan pe dreapta statistica arată o ușoară creștere.
Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021 cu mașinile deja înscrise
În ceea ce priveşte autovechiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi dacă sunt deja înmatriculate în România, nu există în acest moment o prevedere legislativă care să oblige modificarea poziției postului de conducere pe partea stângă.
„Personalul, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, susține directorul general al RAR, Radian Tufă.
Statistica Poliției Rutiere arată că în 98% dintre accidentele în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta vinovăția aparține șoferilor acestora, depășirile fiind foarte periculoase, transmite Radio România Actualități.
Amenzi uriaşe pentru şoferi!
Viaţa şoferilor din România a devenit recent şi mai complicată, conform ultimelor prevederi ce vizează Codul Rutier.
Potrivit unui poroiect de lege, reacţiile violente la volan ar putea fi sancționate crunt. Astfel, cine nu îşi poate tempera ieşirile impulsive când este în trafic trebuie să se aștepte la amenzi pe măsură.
Conform romaniatv.net, în urmă cu doi ani, senatorii români au validat un proiect de lege prin care au mărit amenzile pentru tulburarea ordinii publice.
De atunci şi până în prezent, respectivul proiect a avut parte de modificări, iar amenzile au crescut foarte mult.
În acest context, cei care devin recalcitranţi la volan n-au altă soluţie decât să se abțină. Asta dacă nu vor să plătească sume mari pentru nervii lor…
Sunt amenzi usturătoare şi pot varia de la 400 de lei până la 1.200 de lei, în funcţie de felul în care decide fiecare agent al Brigăzii Rutiere.
Sursa: Capital.ro