Lichidator acuzat că a falimentat o afacere

Un administrator al unei societati din municipiu acuza ca firma sa a ajuns la faliment din cauza cuantumului remuneratiei lichidatorului desemnat de instanta. Robert Sidorof detine societatea Emaro SRL, iar din anul 2009 a suspendat activitatea de tamplarie, fiind plecat la munca in Italia cu sotia. In momentul suspendarii activitatii, societatea inregistra datorii de aproximativ 20.000 de lei la fisc, taxe si impozite locale si Inspectoratul Teritorial de Munca. In vara anului trecut, cand s-a intors in tara, administratorul si-a gasit casa sechestrata si o parte din bunuri disparute si a fost instiintat ca firma sa este in insolventa fiind numit un lichidator judiciar. Cu economiile din strainatate, barbatul sustine ca a incercat sa-si achite datoriile, insa administratorul judiciar, Constantin Dascalu, l-a informat ca nu se mai poate face nimic si ii va vinde casa si terenul. Mai mult decat atat, Robert Sidorof  il acuza pe administratorul judiciar de furt si abuz in serviciu, dupa ce ar fi patruns in locuinta sa, care este si sediul firmei, fortand usa, si a sustras mai multe bunuri. In acest sens a depus o plangere penala la DNA.

In noiembrie 2010, patronul societatii a reusit sa isi achite toate datoriile catre stat, adica aproape 40.000 de lei. Totusi, la sfarsitul lunii trecute societatea a intrat in faliment in baza deciziei instantei, Robert Sidorof sustinand ca a ajuns in aceasta situatie din cauza onorariului administratorului judiciar. „Administratorul judiciar mi-a cerut 19.500 de lei onorariu, dar mi se pare o suma aberanta”, a declarat Robert Sidorof. Hotararea instantei inca nu a fost redactata, iar patronul firmei o va ataca la Curtea de Apel Suceava.

In momentul deschiderii procedurii insolventei, respectiv februarie 2010, instanta a stabilit o retributie de 1.000 de lei administratorului judiciar, iar in momentul declararii falimentului cuantumul a fost dublat.

Acuzatii respinse

Potrivit legislatiei, cuantumul retributiei este negociat de administratorul judiciar si creditori in cazul in care firma are bunuri ce urmeaza a fi valorificate, insa se poate tine cont si de decizia instantei.

De cand a venit in tara, administratorul firmei nu a putut sa munceasca, firma fiind suspendata si in procedura insolventei. „Pentru ca am pierdut timpul prin instante, am fost dat afara si de la locul de munca din Italia„, a mai adaugat Robert Sidorof.

Contactat, Constantin Dascalu a respins toate acuzele, precizand ca nu e vinovat pentru falimentul firmei. Lichidatorul a explicat ca platile catre creditori nu au fost facute in temeiul procedurii de insolventa, iar cuantumul remuneratiei a fost stabilit conform legii. „Daca este de parere ca am facut un abuz, sa uzeze de procedurile legale„, a precizat Constantin Dascalu.

Monitorul de Botosani

One thought on “Lichidator acuzat că a falimentat o afacere

  1. Iata ce declara domnul lichidator in urma cu putin timp:
    ,,Constantin Dascălu”, preşedintele Camerei Lichidatorilor, a arătat că a primit o plângere din partea familiei Seserman şi a înaintat-o Comisiei de disciplină.,, „Comisia de disciplină va decide. Legea spune că pe cale administrativă în procedura lichidării preluarea bunurilor se face în prezenţa administratorilor””, a conchis Constantin Dascălu.
    Intrebarea mea ca simplu cetatean este: Legea trebuie respestata sau nu? Ce se intampla cu tara in care traim?
    http://www.monitorulbt.ro/Actualitate/2011-03-12/Lichidator+acuzat+de+furt&hl=dascalu&tip=toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *