Greva din învăţământ va continua

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Botosani
Sindicaliştii de la SIP condamnă lipsa de atitudine faţă de problemele profesorilor

Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani s-au întrunit duminică, în cadrul Biroului Judeţean de Conducere şi, după mai bine de două ore de discuţii, au anunţat continuarea protestelor. Asta înseamnă că, luni dimineaţă, în unele şcoli va fi tot grevă, iar copii vor sta acasă.

Sindicalişţii au anunţat că nu au intenţia de a face niciun pas înapoi până ce nu vor primi toţi banii pentru luna februarie.

De asemenea, sindicaliştii au hotărât să urmeze paşii legali pentru declanşarea grevei generale în şcoli.

Nu putem declanşa greva generală decât dacă începem să negociem contractele colective  în fiecare şcoală în parte. Am decis să condamnăm public atitudinea Ministerului Educaţiei faţă de profesorii din Botoşani, care nu şi-au primit salariile pe februarie „, a spus Maria Ţiprigan.

La rândul său, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, susţine că şcolile afiliale la sindicatul său vor continua protestele, însă deciziile vor fi luate luni dimineaţă în fiecare liceu, şcoală sau grădiniţă.

Practic, decizia este în unitate. Oamenii nu erau vineri consultaţi şi nu am putut lua noi o decizie în numele lor. Vor lua decizia mâine (luni- nr) la prima oră. Este bine ca oamenii să hotărască prin vot în şcoală. Din câte se pare, greva va continua„, a spus Axinte.

Sindicatele aşteaptă o măsură urgentă din partea autorităţilor centrale.

One thought on “Greva din învăţământ va continua

  1. Profesorii de la Grupul Școlar „Ștefan Cel Mare Și Sfânt” Vorona fac astazi greva spontana .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *