Burse pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Botoşani

copii de scoala proiect abandonCampania de conştientizare „Importanţa educaţiei în perspectiva unei dezvoltări regionale şi locale durabile” demarată la începutul acestui an de Asociaţia Gedeon, în cadrul proiectului „Educaţia, şansa noastră pentru viitor!” (ID 62447, cofinanţat din Fondul Social European prin
 Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013), se va desfăşura în perioada 16-18 martie în judeţul Botoşani.

 Acţiunea se va desfăşura astfel: în data de 17 martie, carvana de informare se va afla în Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 (ora 9.00), Şcoala cu clasele I-VIII nr. 10 (ora 11.30) şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 14 „Ştefan cel Mare” (ora 14.00) din Botoşani, iar în ziua de 18 martie, în Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din comuna Cristineşti (ora 8.30) şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2  „Ion Bojoi” din comuna Flămânzi (ora 9.00).

 În cadrul acestei campanii, vor fi informaţi şi responsabilizaţi 1100 de elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 120 de persoane care deja au părăsit băncile şcolii, 25 de cadre didactice care vor fi implicate în activităţile de prevenire şi combatere a abandonului şcolar, precum şi părinţi/reprezentanţi legali ai copiilor cu risc de părăsire a şcolii. În regiunile de implementare ale proiectului (Nord-Est, Nord-Vest, Centru şi Vest), grupul ţintă identificat şi selectat va beneficia de măsuri remediale, astfel: 1100 de elevi vor fi înscrişi în programul „Şcoală după şcoală”, iar cele 120 de persoane vor urma cursurile programului „A doua şansă”. Timp de 4 semestre, elevii vor primi burse şcolare, iar cadrele didactice de la nivel local implicate vor fi angajate în vederea sprijinirii activităţilor educaţionale din cadrul proiectului. De asemenea, părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor aflaţi în pericol de părăsire a şcolii vor beneficia de consiliere şcolară.

 Acţiunea contribuie la sensibilizarea cadrelor didactice şi a instituţiilor de profil, precum şi la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare al părinţilor/reprezentanţilor legali şi al societăţii civile faţă de problema acută pe care o reprezintă abandonul şcolar, în rândul grupurilor vulnerabile.

 Prin stategia şi măsurile adoptate, proiectul implementat de Asociaţia Gedeon, va genera un efect pe termen lung asupra beneficiarilor, prin reducerea pericolului de excluziune socială, creşterea şanselor de integrare în societate şi pe piaţa muncii şi reducerea numărului de elevi care părăsesc timpuriu şcoala.

One thought on “Burse pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    copiii si-au respectat contractul,au frecventat orele de la programul scoala dupa scoala,dar o parte din burse nu le-au mai primit!si nimeni nu stie de ce?unde am afla un raspuns?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *