Protocolul privind plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice a fost semnat

Prefectul si liderii de sindicat la semnarea protocolului
Prefectul si liderii de sindicat la semnarea protocolului

Protocolul privind termenele de plată a drepturilor salariale personalului din învăţământ a fost semnat, miercuri, de reprezentanţii Prefecturii, ai Primăriei Botoşani, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Finanţe. Acesta urmează să fie prezentat, miercuri, la ora 14,30, în aula Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, tuturor cadrelor didactice. Profesorii vor decide dacă sunt de acord cu acest protocol sau nu şi dacă vor continua sau nu cu formele de protest. Reamintim că sindicatele au propus semnarea unui protocol care să cuprinde termene exacte privind plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice.

Iată ce prevede protocolul:

În urma negocierilor desfăşurate în perioada 15 – 16 martie 2011 părţile semnatare ale prezentului protocol au fost convenite următoarele:

A. Până la data de 18 martie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia generală a Finanţelor Publice Botoşani, vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare pentru ca fiecare salariat să poată beneficia de un avans pentru luna februarie 2011 în cuantum de aproximativ 500 de lei net (rezultat din împărţirea la numărul de salariaţi a fondurilor existente).

B. Până la data de 08 aprilie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia generală a Finanţelor Publice Botoşani vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare pentru ca fiecare salariat să poată beneficia integral de diferenţa drepturilor salariale, cuvenite pentru luna februarie 2011.

C. Până la data de 15 aprilie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia generală a Finanţelor Publice Botoşani vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare, pentru ca fiecare salariat să poată beneficia integral de drepturile salariale cuvenite pentru luna martie 2011.

D. Până la data de 6 mai 2011 părţile  semnatare ale prezentului protocol vor efectua demersurile necesare pe lângă Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în vederea asigurării fondului de salarii pentru trimestrul II şi pentru anul 2011 în general.

E.  În condiţiile respectării de către toate celelalte părţi a obligaţiilor şi termenelor convenite prin prezentul protocol, reprezentanţii organizaţilor sindicale semnatare se obligă să efectueze imediat demersurile necesare faţă de liderii şi membrii de sindicat, în vederea suspendării acţiunilor de protest.

3 thoughts on “Protocolul privind plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice a fost semnat

  1. S aia cei care au semnat protocolul salarii de 500 pe februarie. Sa ia madam Tipirigan 500 de lei si sa-i dea lui fiusu care bea 500 lei intr-o seara. Fatarnici de sindicalisti.

  2. Nu inteleg de unde aceste titluri cu protocol semnat?????
    Semnat de cine? De cei care nu au fost in stare sa faca un buget ca lumea? Pentru-ca sindicatele nu au semnat nimic.

  3. nu muncim pe jumatati!!! vrem salar intreg, ne indeplinim sarcinile, ne dam sanatatea si toate puterile pentru acest sistem corupt!! unde sunt banii nostri si de ce trebuie sa muncim pentru o ,, pomana,, de 500 lei???? daca vom fi uniti , vom reusi! nu traiesc si nici nu vor reusi sa traiasca , in acest fel, cei care conduc acest sistem defect!!! daca jud Botosani e in urma cu cel putin 100 de ani fata de restul tarii, cum se spune, atunci sa ramanem umiliti si injositi!!! trebuie sa se gaseasca o forma corecta si viabila pentru noi.BOTOSANENI BUGETARI AI INVATAMANTULUI ROMANESC, UNITI-VA!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *