Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ: Consider că la o săptămână de grevă, materia se poate încă recupera pe parcurs

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean speră ca protestele cadrelor didactice să înceteze, iar doleanţele acestora să fie rezolvate pe cale amiabilă. Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că încă materia se mai poate recupera.

Sper într-o rezolvare pe cale amiabilă, în beneficiul atât al protestatarilor, cât şi al elevilor. Consider că la o săptămână de grevă, materia se poate încă recupera pe parcurs, dar nu sâmbăta sau duminica, ci în cadrul orelor de curs„, a precizat Daniel Botezatu, inspector şcolar adjunct al IŞJ.

Acesta a declarat că nu ştie de ce Ministerul de Finanţe a cerut acordul oficialilor de la Ministerul Educaţiei, din moment ce această prerogativă aparţine Ministerului de Finanţe.

Ministerul de Finanţe poate să decidă realocarea dintr-un trimestru în altul al unei sume de bani, nu are nevoie de acordul Ministerului Educaţiei„, a mai spus Botezatu.

De partea cealaltă, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ spun că nici vorbă ca protestul cadrelor didactice să înceteze din moment ce dascălii au considerat oferta autorităţilor judeţului drept sfidătoare.

Mă aşteptam să se înteţească protestele profesorilor din şcoli. Colegii noştri consideră că nu sunt cerşetori ca să se ofere un avans de 5 milioane lei vechi sau până în 5 milioane, că ei sunt intelectuali şi trebuie trataţi ca oamenii. Nu poţi ceda că au foarte multe rate, datorii şi copii de întreţinut. Ne cerem scuze faţă de elevi şi părinţi, dar conştiinţa trece prin stomac„, a precizat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *