Cristian Roman: Pentru a mă avea partener de dialog, profesorii trebuie să se întoarcă la catedră

profesori in fata prefecturii
profesori in fata prefecturii

Prefectul Cristian Roman le-a cerut, luni, profesorilor care au protestat faţă de neprimirea banilor să îşi reia activităţile la catedră. El le-a promis cadrelor didactice că se va implica în soluţionarea problemelor lor.

A propos de continuarea protestelor, le-am transmis un singur lucru. Pentru a mă avea în continuare partener de dialog, minima condiţie pe care o pun este să meargă la catedră. Învăţământul se face la catedră, în sălile de clasă„, a spus Roman.

Prefectul susţine că nu a cunoscut până luni, la discuţiile cu liderii profesorilor, adevărata problemă a acestora. El spune că este nevoit să se implice în rezolvarea acestei probleme, pentru că are obligaţia asigurării unui climat de pace socială.

Astăzi am aflat într-adevăr că oamenii ăştia au o problemă. Nu au luat deloc salariile. Nu este vorba numai de diferenţele provenite din hotărârile judecătoreşti, ci este vorba cu adevărat de faptul că nu şi-au luat salariile şi nu au alocare bugetară pentru acest lucru. Se pare totuşi, din discuţia pe care am avut-o cu directorul de la Finanţe (n.r.- Radu Ţurcanu), că s-au făcut demersuri pentru o sumă consistentă care trebuie alocată judeţului nostru. Aşteptăm răspunsul Ministerului Finanţelor„, a precizat Cristian Roman.

Luni la amiazăp, peste 100 de profesori au protestat în faţa Prefecturii faţă de neprimirea banilor pe februarie. Acest protest a avut loc după ce cele mai multe licee şi şcoli din Botoşani au trimis elevii acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *