Cadrele medicale de la Secția de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean au trimis un memoriu la Ministerul Sănătății, prin care își exprimă dezacordul privind transformarea secției în spital COVID și cer oficialilor să ”protejeze viitorul”.
Acestea susțin că în județ sunt mai multe unități spitalicești care ar trebui luate în calcul pentru bolnavii COVID și nicidecum Maternitatea, care are acum de tratat și cazuri din Suceava.
”În spitalul Mavromati sunt deja cazuri COVID confirmate, la medic și pacienti, care au trecut si prin spitalul Dorohoi. Relocarea Maternității în oricare din aceste locații, chiar și după dezinfecție, ar însemna episodul 2 al coșmarului Suceava. Ba chiar genocid, pentru că se face cu bună știință și neținând cont de stigătele disperate ale medicilor care cunosc situația”, susține un medic de la Secția Obstetrică și Ginecologie.
Medicii spun că alternative sunt Spitalul de Recuperare, Spitalul Dorohoi.
”Acum în Maternitate am creat circuite si pentru gravida sănătoasă, și pentru cea suspectă si pentru cea Covid confirmata. Am achizitionat patru tuneluri cu clor si ultraviolete la intrarea si ieșirea din spital și pentru bonavi, și pentru personal. In Maternitate se nasc lunar 250 copii, deci 500 externari, acum se dublează pentru că ne asaltează sucevencele. Unde să plecăm? În acest moment în sunt opt gravide în travaliu, opt prematuri intubați”, mai spune un medic.
Duminică s-au purtat discuții pe această temă la Ministerul Sănătății, însă decizia finală stă la Botoșani.