Consilierii PSD cer ca toţi banii încasaţi din blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor să ajungă la bugetul local

Consilierul local Florentin Pietraru
Consilierul local Florentin Pietraru

Consilierul municipal Florentin Pietraru propune ca toate fondurile încasate din ridicarea maşinilor sau din blocarea roţilor autoturismelor parcate neregulamentar să constituie venituri la bugetul local. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că soluţia cea mai bună este ca persoanele care sunt sancţionate să plătească direct la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.  

Din punctul nostru de vedere, dacă ajungem la guvernare, avem două soluţii: ori renunţăm la serviciu, ori îl reorganizăm. Obiecţiile pe care le avem noi sunt de principiu. Eu zic că acest serviciu ar trebui organizat de Primărie. Ar trebui ca întreaga sumă care se încasează pentru serviciul de blocare, transport, depozitare să intre în conturile Primăriei, prin conturile Direcţiei de Impozite şi Taxe. Încercăm în acest mod să evităm contactul direct între cetăţean şi o firmă particulară„, a afirmat Pietraru.

Consilierul local susţine, de asemenea, că regulamentul trebuie modificat, astfel încâţt acesta să prevadă posibilitatea legală ca doar poliţistul de circulaţie să constate neregulile, nu agentul comunitar.

Pietraru susţine, totodată, că, dacă parcările sunt amenajate din banii contribuabililor, acestia să intre în contul Primăriei.

Mi se pare corect, ca atâta timp cât ele se realizează din taxele şi impozitele de la cetăţenii din municipiu ele să fie adunate de Primărie şi să intre în conturile Primăriei„, a mai spus Pietraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *