Sindicatele fac haz de necaz: Ele invită la miting în Piaţa Revoluţiei toţi susţinătorii Codului Muncii şi ai Guvernului

Cererea de autorizare a mitingului din 14 martie
Cererea de autorizare a mitingului din 14 martie

Liderii uniunilor judetene ale confederatiilor reprezentative din judetul Botosani au stabilit actiunea care va fi organizata in ziua de luni, 14 martie 2011.
Potrivit unui comunicat al celor patru confederatii sindicale, „pornind de la faptul ca o parte din membrii de sindicat si-au exprimat intentia de a se deplasa la Bucuresti, in ziua votarii motiunii si avand in vedere faptul ca la nivel local 500-600 de membri de sindicat au manifestat impotriva modificarii Codului muncii atat pe data de 28 februarie 2011, cat si pe data de 7 martie 2011, liderii uniunilor judetene au hotarat sa asigure cadrul legal pentru a-si exprima simpatia si persoanele (membri de sindicat sau simpli cetateni) care sustin modificarea Codului muncii, care il sustin pe Traian Basescu, pe Emil Boc, care simpatizeaza actualul Guvern si PDL-ul„.

Astfel, in cererea de autorizare a adunarii publice din data de 14 martie 2011, ora 10.00, s-a mentionat ca „scopul principal al adunării publice îl constituie asigurarea cadrului legal şi democratic pentru a-şi manifesta simpatia toţi susţinătorii (dinconvingere sau din interes) ai Preşedintelui Traian Băsescu, ai Prim-ministrului Emil Boc, ai actualului Guvern şi ai PDL”.

Estimam prezenta unui numar de persoane cuprins între 4.000 şi 5.000, avand in vedere pe de o parte sondajele de opinie care estimează o sustinere de cca. 10% pentru actuala guvernare, iar pe de alta parte declaratiile liderilor PDL, care apreciaza ca cca. 50% din alegători ii sustin în continuare, fara a omite si luarea în considerare a votantilor PDL la alegerile anterioare„, se mai arata in comunicat.

Avem ferma convingere că la adunarea publica de sustinere vor participa toate persoanele cu functii de conducere numiti pe criterii politice, care vor mobiliza un numar mare de salariati din subordinea lor, „convinsi” de binefacerile actualei guvernari. Mai mult, avem convingerea ca nu vor lipsi militantii de partid, care îi vor avea alături pe toti pensionarii multumiti de politica Guvernului, pe persoanele fara loc de munca incantate de faptul ca modificarea Codului muncii va duce la o crestere exponentiala a locurilor de muncă nou create, pe bugetarii care şi-au recuperat cateva procente din cei 25% luati abuziv în 2010 etc”, mai precizează comunicatul.

Reprezentantii uniunilor judetene ale confederatiilor sindicale reprezentative (Marius Orosanu – Cartel ALFA, Vasile Chiru – BNS, Ştefan Tarcă – CNSLR Fratia, Liviu Axinte – CSDR), chiar dacă în nume personal au opinii contrare participantilor, vor asigura, impreuna cu fortele de ordine, desfasurarea pasnica a adunarii publice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *