Doi botoşăneni şi-au făcut Orchestră Virtuală

Cei doi muzicieni se află la studii în America şi aşteaptă ca tinerii talentaţi să intre  în orchestra care dă spectacole pe youtube, scrie Adevărul

Vezi aici primul concert al Orchestrei Virtuale postat pe youtube!

Ionuţ Coşarcă a absolvit Liceul de Artă „‘Ştefan Luchian” din Botoşani în 2003 şi este acum doctorand în Memphis, Tennessee- SUA. Aici studiază cu un alt botoşănean, Ovidiu Corneanu, de asemenea student la doctorat.

Ionuţ Coşarcă

Celor doi muzicieni botoşăneni au pus bazele unui proiect inedit şi îndrăzneţ care vrea să adune artişti din toate colţurile lumii într-o Orchestră Virtuală care va da concerte pe internet. Lor li s-a alăturat şi Liviu Crăciun,  un tânăr din Cluj, şi împreună au realizat un videoclip pe care l-au postat pe youtube dar şi pe alte reţele de socializare.

Ovidiu Corneanu

Vezi cum poţi face parte din Orchestra Virtuală!

Conceptul este simplu.  Fiecare muzician care vrea să facă parte din Orchestra Virtuală trebuie să intre pe www.littlesymphony.com, să descarce o partitură şi să se înregistreze video. Filmul va fi publicat pe youtube iar link-ul trebuie trimis pe adresa orchestrei. Toate înregistrările sunt reunite ulterior ca în final să se realizeze o armonie şi o unitate ca într-o orchestră obişnuită.

Repertoriul românilor cuprinde deja piese din folclorul românesc, jazz, World Music, Beatles, Abba, Coldplay dar şi piese clasice cunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *