Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, susține că societatea va pierde doar serviciul de administrare a piețelor și cimitirelor, nu și cel de salubrizare. Acesta susține că activitatea de salubrizare și deszăpezire străzi va fi prestată încă 90 de zile în baza contractului vechi, până la desemnarea unui nou operator.
Buhăianu este convins că societatea pe care o conduce va primi prin încredințare directă încă cinci ani salubrizarea.
”Ne arătăm intenția de a renunța la piețe și cimitire care sunt pe Ordonanța 71 de administrare a domeniului public privat și care a suferit modificări la 15 ianuarie 2020 și din acest motiv noi nu putem avea și piețe, și cimitire și salubrizare. Și atunci renunțăm la piețe și cimitire pe care oricum le-am fi pierdut pe 20 octombrie, că atunci ne expiră contractul și rămânem cu salubrizarea. Sunt mai multe etape pentru asta: a fost dată hotărârea de Consiliu Local de astăzi și următoarele etape sunt: formularea unui studiu din partea Serviciului edilitare de la Primăria Botoșani prin care să se acorde direct Urban Serv pe 5 ani, un aviz de la Consiliul Concurenței și apoi o HCL pentru acordarea pe cinci ani a salubrizării. Toate părțile sunt de comun acord pentru acest calendar”, a menționat Bogdan Buhăianu, care a adăugat că declarațiile făcute vineri de primarul Cătălin Flutur privind societatea Urban Serv sunt politice și că și edilul își dorește ca Urban Serv să facă salubrizare.
Vineri a fost votat un proiect în care s-a luat act de intenţia Urban Serv de a renunţa la administrarea pieţelor şi cimitirelor, iar în termen de 30 de zile, funcţionarii din primărie trebuie să propună modalităţi de gestionare a acestor activităţi.
”Urban Serv nu are voie să dețină ambele activități, de salubrizare și piețe și cimitire, iar Primăria are la dispoziție 30 zile să facă un studiu și să vadă dacă piețele și cimitirele se transformă în direcții sau se scot la licitații. Rămânem fără piețe și cimitire, fără de care rămâneam oricum pentru că pe 20 octombrie ne expiră contractul. Noi le vom administra în continuare, până în momentul în care se face transferul și se ia o hotărâre din partea primăriei”, a mai spus Buhăianu.
Acesta-i primul pas, măi Buhăiene! Al doilea este să renunțați de tot – adică societatea să-și înceteze activitatea, dacă nu se face o restructurare drastică și nu se aplică un program investițional serios. In ultimii ani am fost mai atent la programul de curățenie al orașului. In cursul săptămânii nu vezi nici um om în parcuri sau pe străzi, dar sâmbăta și duminica vezi sumedenie de angajați care se fac că mătură, stând în coada măturii și fumând până la prânz, însă probabil că încasează un surplus frumușel la salariu pentru lucru în zilele de sărbătoare.
Gunoiul se ridică când și când, fiind perioade când acesta este depozitat în afara containerelor care sunt pline.,mișună șobolanii pe acolo, etc ,etc