Gheorghe Vâzdoagă, consilier local al PSD: Noul regulament privind activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor este acceptabil

Vazdoaga Gheorghe, consilier local PSD
Vazdoaga Gheorghe, consilier local PSD

Consilierul local al PSD, Gheorghe Vâzdoagă, a declarat că noul regulament de blocare ridicare maşini, care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de luna aceasta, este acceptabil. Acesta susţine că noul regulament delimitează acţiunea de blocare şi ridicare a maşinilor.

Eu, personal, am depus un număr de şase amendamente la acest regulament care aveau drept scop să separe cele două operaţiuni: blocarea şi deblocarea de ridicarea maşinilor. Citind noul regulament am constatat, cu plăcere, că într-adevăr se delimitează clar când şi în ce condiţii se deblochează autoturismul şi când şi în ce condiţii se ridică. Unul din amendamentele mele era acela că blocarea, deblocare şi ridicare autoturismelor nu se poate face decât în locul unde există semnul <atentie se ridica masina>”, a precizat Vâzdoagă.

El susţine că pe vechiul regulament au fost făcute mai multe abuzuri şi asta pentru că regulamentul în sine era ambiguu.

Erau atât de amestecate articolele că nu mai ştiai când se ridică, când se blochează şi aşa mai departe. La prima lecturare, cred că noul regulament clarifică aceste lucruri. În legătură cu acel semn de blocare-deblocare, voi înainta Primăriei un nou amendament„, a adăugat consilierul PSD, care a afirmat că dacă acest regulament va intra pe mâna HSR va fi făcut praf.

Potrivit noului regulament, activitatea de ridicare, transport şi depozitare se va face în termen de 30 de minute de la blocarea autovehiculului dacă acesta pune în pericol siguranţa traficului sau este parcat pe locuri rezervate persoanelor cu handicap ori pe locuri de parcare concesionate şi în termen de 24 de ore de la blocare în celelalte cazuri şi numai dacă proprietarul  ori utilizatorul autovehiculului nu achită tariful operaţiunilor de blocare-deblocare. Acum, autoturismele se ridică imediat ce au fost blocate.

De asemenea, restituirea autovehiculului ridicat se va face, cu acordul agentului constatator, după ce proprietarul face dovada achitării tarifului pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare. Vor fi ridicate maşinile în cazul în care acestea vor fi oprite unde există indicatoare cu oprire interzisă, cele care staţionează în staţiile de transport în comun sau pe locurile rezervate taxiurilor, cele parcate pe trotuare, nerespectând cel puţin 1 m lăţime înspre marginea opusă părţii carosabile, dacă acestea sunt parcte pe alei pietonale, spaţii verzi, însă vor fi ridicate şi maşinile expuse cu anunţ de vânzare pe doemniul public. Blocarea şi ridicarea maşnilor se va face numai pe baza solicitărilor făcute de agenţii constatatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *