Momente literare, de teatru, dar şi folclorice au constituit nucleul celor trei duminici dedicate celei de-a XXI-a ediţii a "Şezătorilor Iernii", manifestare devenită tradiţie pentru Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. Duminică, 27 februarie, manifestările se vor încheia la Cordăreni cu o şezătoare ţărănească, tipică satului moldovenesc. În fiecare duminică din luna februarie manifestările au poposit în câte o localitate din judeţ, astfel: Hudeşti (duminică, 6 februarie), Cristineşti (13 februarie), George Enescu (20 februarie) .
"E o acţiune a secţiei de creaţie popular-literară a cărui referent şi coordonator este Gelu Dorian, dar mergând la profunzimile actului artistic, vedem că aceste acţiuni au mai multe semnificaţii pentru că în afară de prezenţa celor 10-15 scriitori din judeţul nostru care au făcut duminică de duminică deplasarea în localităţile alese, acompaniaţi de profesorul Vasile Asiminicesei, de cantautori, de eleva Liceului de Arte Ioana Pânzaru, am întâlnit formaţii de dansuri, grupuri de recitatori, formaţii de fanfară formată din copii", a declarat Ion Ilie, directorul Centrului Judeţean de Creaţie Botoşani.
Scriitori precum Dumitru Ţiganiuc, Lucia Olaru Nenati, Maria Baciu, Gelu Dorian, Lucian Alecsa, Vlad Scutelnicu, Nicolae Corlat, Vasile Iftimie, Petruţ Pârvescu, Constantin Bojescu, Dumitru Necşanu, Ciprian Manolache, Gabriel Alexe, Cezar Florescu, Al. D. Funduianu, Stelorian Moroşanu, Cristina Şoptelea, Marius Irimia, Corneliu Filip, Mircea Oprea, Victor Teişanu, Costache Jacotă sau Adrian Jacotă au fost prezenţi în fiecare duminică în localităţile amintite. O întâmplare fericită s-a petrecut în comuna George Enescu când un grup de copii din clasele primare a recitat din poeziile scriitorilor botoşăneni prezenţi, lucru care i-a emoţionat pe oaspeţi. La Cristineşti, senzaţie a făcut un alt grup de copii de la şcoala din localitate care a prezentat neaşteptat de bine o scenetă din cunoscuta operă "Viaţa la ţară". În prima duminică a şezătorilor, reprezentanţii instituţiei organizatoare au remarcat prezenţa pe scenă a unei fanfare compusă din copii din localitate, coordonată de profesorul Ion Mitoceanu. Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie Botoşani, a declarat că noile talente descoperite ca urmare a acestor manifestări ajunse la a a XXI-a ediţie vor face parte din următoarele proiecte pe care instituţia pe care o conduce le are în plan în acest an ca organizator sau partener cum ar fi "Gala tinerelor talente" sau festivalul de teatru pentru copii.
"Acolo unde primarul se implică, activităţile culturale sunt la ele acasă. Am avut foarte mulţi spectatori din rândul cadrelor didactice, a consilierilor locali şi chiar primari sau viceprimari. Aş dori să le mulţumesc şi în numele colegilor cu care ne-am deplasat, primarului Atomei de la Hudeşti, primarului Stredie de la Cristineşti, doamnei primar Toma de la George Enescu şi sigur primarului Dumitraş de la Cordăreni la care vom ajunge duminică", a încheiat directorul Centrului de Creaţie.