Interdictii pentru lotul Amisculesei

campania.jpg

Masurile preventive dispuse de anchetatori in dosarul Amisculesei au fost extinse. Marti, magistratii Tribunalului Botosani au prelungit cu inca 30 de zile interdictia de a parasi localitatea in cazul omului de afaceri Dumitru Amisculesei. Pentru cei doi fii ai acestuia, Marius Dumitru si Andrei Amisculesei, precum si pentru ceilalti trei inculpati – Florin Cimpoi, Mitica Vieriu si Vasile Arbore, judecatorii au dispus inlocuirea masurii obligarii de a nu parasi localitatea cu interdictia de a parasi tara, motivat de faptul ca, in virtutea calitatilor pe care le indeplinesc, acestia sunt nevoiti sa se deplaseze si in alte judete. In schimb, cei sase inculpati nu vor avea voie sa se apropie si sa comunice cu expertii fiscali desemnati in cauza, decat in situatia in care acestia solicita informatii, orice incalcare a acestor restrictii putand atrage rearestarea.

Cat va mai dura ancheta, nimeni nu poate sa precizeze si asta pentru ca totul depinde de finalizarea unor expertize. Imediat ce rezultatele acestora vor fi comunicate, procurorii vor prezenta materialul de urmarire penala si vor intocmi rechizitoriul privind trimiterea in judecata.

Cercetarile in acest caz au inceput pe 25 octombrie 2010, in baza unei informari a Serviciului Roman de Informatii. Potrivit documentului, societatile controlate de membrii familiei Amisculesei ar fi produs si vandut ilegal cantitati impresionante de bauturi alcoolice. Dupa mai multe filaje si interceptari, procurorii au organizat pe 13 ianuarie mai multe descinderi in urma carora au fost operate mai multe confiscari. Prejudiciul adus bugetului de stat din aceste afaceri cu bauturi alcoolice a fost calculat doar pentru perioada septembrie 2010-ianuarie 2011 la peste 990.000 de euro.

Acuzati de evaziune fiscala dar si de alte fapte conexe, omul de afaceri Dumitru Amisculesei, doi dintre fiii sai si patru apropiati au fost arestati preventiv pentru doua zile.

Castilio.JPG