Medicii de familie nu sunt de acord cu asigurarea activitatii medicale si in centre de permanenta

campania.jpg

Medicii de familie botosaneni nu sunt de acord cu asigurarea asistentei medicale continue in centrele de permanenta, asa cum prevede contractul cadru pe acest an. Paul Serban, presedintele Asociatiei Medicilor de familie spune ca banii pe care ii aloca statul pentru aceasta activitate sunt putini, iar ei nu ar face altceva decat munca voluntara.

"Sunt centre de permanenta in tara unde medicul se duce cu lemnele in portbagaj ca sa-si faca cald in cabinet. Nu se poate asa ceva. Banii care se aloca sunt putin. Sa dai 10 lei pe ora din care sa plateste utilitatile, sa plateste asistenta, iar pentru asistenta inseamna ore suplimentare iar aceste ore suplimentare se platesc cu 100%. Din 10 lei, cat sa-i dai cind conform calculelor tariful orar pentru o asistenta este 8 lei? Pai eu stau de garda acolo ca sa platesc asistenta si utilitatile ca bani nu mai am de unde sa iau" a spus medicul Paul Serban.

Acesta sustine ca, consiliile locale trebuie sa puna la dispozitie un spatiu perfect amenajat pentru astfel de centre, care sa fie igienizat si compartimentat conform normelor in vigoare, sa asigure plata utilitatilor, a unei femei de serviciu si daca vor sa aiba si o ambulanta pentru deplasari in teren trebuie sa plateasca sofer si carburanti pentru masina. Castilio.JPG