Animale ingrijite cu sute de lei

Botosanenii au inceput sa-si duca animalele de companie la saloanele de infrumusetare, chiar daca aceste servicii costa destul de mult.

Animalele aduse la saloanele speciale au fost pana acum porcusorii de Guineea, iepurii de Angora, pisicile si cateii. „Am deschis de curand salonul si inca nu ne-am format clientela. Ceea ce pot spune insa este faptul ca oamenii isi ingrijesc animalele”, a specificat Raluca Mahulea, medic veterinar.

La frizeria animalelor serviciile de baza constau in spalat, periat si taiat unghii. Raluca Mahulea spune ca preturile sunt acceptabile. Un serviciu incepe de la 16 lei. Pentru un tuns stapanul va trebui sa plateasca patru lei, pentru o baie doi lei, iar pentru taiatul unghiilor 10 lei.

Lucrurile de complica insa daca animalul nu sta la tuns si este nevoie de anestezie. Un astfel de serviciu costa intre 20 si 50 de lei, in functie de cat de agitat este animalul sau ce greutate are. In plus, pentru deparazitare externa se pot plati alti 15 pana la 50 de lei, tot in functie de greutatea animalului.

Mai rar catei care sa stea la tuns, unii dintre ei musca si astfel trebuie sa-i anesteziem. La fel se procedeaza si in cazul pisicilor, care se sperie de zgomotul masinii de tuns”, a adaugat Raluca Mahulea.

Aceasta povesteste ca se ocupa singura de ingrijirea animalutelor. Au trecut pe la ea porcusori de Guineea cu parul lung, iepuri de Angora a caror blana a trebuit descalcita, pisici si catei care au stat mai mult pe la tara si care au avut nevoie de o ingrijire mai atenta.

Procedurile cosmetice de intretinere a frumusetii sunt adaptate fiecarei rase in parte. 

In Botosani sunt trei astfel de saloane, unde in functie de bugetul pe care-l are la dispozitie, proprietarul unui animal de companie poate comanda pentru acesta inclusiv hrana si vitamine.