Profesori din Republica Moldova sunt invatati la Botosani cum sa se comporte cu elevii . Peste 40 de cadre didactice din Chisinau si din alte citeva localitati de peste Prut participa, de joi, la un curs privind managementul casei de elevi.
Cursul este destinat profesorilor care tin si ore de dirigintie. In timpul trainingului, cadrele didactice de peste Prut vor invata concret cum sa discute cu elevii, dar mai ales cum sa ii indrume pe acestia.
"Vom transfera cunostinte referitoare la managementul clasei de elevi, ceea ce inseamna profesor diriginte in Romania, urmand ca dupa aceea sa dezbatem asemanari si deosebiri intre ceea ce se intampla in Romania si ceea ce se intampla in Republica Moldova la nivelul consilierii si orientarii in cariera a elevilor", a afirmat Isabela Cantemir, formator CCD Botosani
"Noi avem o activitate similara in cadrul orelor de educatie civica si la dirigentie, dar la dumneavostra este un pic diferit, este ora de consiliere si orientare, dar este in fond cam acelasi lucru. Este educatia copiilor pentru cetatenie si pentru o incadrare eficienta in viata socio- economica si in societate", a spus una dintre profesoarele din Moldova
Trainingul se derulează în baza unui acord de parteneriat încheiat de Casa Corpului Didactic Botoşani şi Direcţia Generală de Educaţie, Tineret şi Sport din Republica Moldova şi Centrul Municipal de Informare şi Orientare Profesională Chişinău.
"Parteneriatul are o valabilitate de trei ani. Institutia Casa Corpului Didactic din Botosani ofera asistenta profesionala de inalt nivel tuturor cadrelor didactice din Romania si iata , in premiera absoluta, si din Republica Moldova, Chisinau. Sunt aici pentru a fi consiliati in problemele profesorului-diriginte. Adica pentru a intelege o treapta mai mult sau la un alt nivel maniera europeana de a relationa catedra cu banca, elevul", a spus directorul Casei Corpului Didactic, Gica Manole.
Cursurile se vor derula pe parcursul a trei zile.