Sute de pensionari cer bilete de tratament

Aproximativ 1.600 de cereri pentru biletele de tratament au fost depuse in acest an la Casa Judeteana de Pensii (CJP). „De pe 17 ianuarie, data de la care au inceput sa se depuna cereri pentru acordarea biletelor de tratament, la sediul institutiei au fost depuse 1.588 de cereri”, a mentionat Catalin Dupir, purtator de cuvant in cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP).

Spre deosebire de anul trecut, nu se mai depune adeverinta de la medicul de familie pentru constatarea starii de sanatate, acest document fiind necesar in momentul in care pensionarul ridica biletul de tratament.

Cererea tip va fi insotita de o copie xerox a actului de identitate al persoanei si un cupon care atesta calitatea de pensionar. „Data depunerii cererii nu este un criteriu de departajare a pensionarilor in ce priveste acordarea biletelor de tratament. In acordarea biletelor conteaza starea de sanatate a persoanei care solicita, cuantumul pensiei si faptul daca persoana  a fost sau nu intr-o statiune balneo-climaterica in ultimii doi ani”, a adaugat Catalin Dupir.

In statiunile proprietate a Casei Nationale de Pensii (CNP) sunt aprobate pentru acest an in jur de 60.000 de bilete de tratament in total.

Pensionarii achita 50% din cuantumul pensiei, iar salariatii bugetari 50% din valoarea biletului.