Prefectul Cristian Roman despre solicitarea PSD: Motivele invocate nu sunt suficient de temeinice pentru a promova o acţiune la instanţa de contencios administrativ

Prefectul Cristian Roman da un nou raspuns solicitarii parlamentarilor PSD de Botosani cu privire la constatarea nulitatii hotaririi de Consiliu Judetean privind repartizarea sumelor primariilor din judet. Acesta sustine ca motivele invocate nu sunt suficient de temeinice pentru ca să promoveze o acţiune la instanţa de contencios administrativ, acţiune care ar avea ca efect imediat blocarea bugetului judeţului, implicit a bugetelor tuturor unităţilor administrativ teritoriale. Mai mult, prefectul judetului Botosani motiveaza ca Legea 273/2006 nu prevede un termen de publicare pe site a deciziei directorului Directiei Generale a Finantelor Publice de repartizare a cotei de 80% din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, ori, spune el, decizia a fost publicată în aceeaşi zi în care a fost emisă.

"Hotărârea adoptată de consilierii judeţeni, de împărţire pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20%, nu poate fi influenţată de decizia directorului DGFP de repartizare a cotei de 80%.  Condiţia privitoare la publicare trebuie îndeplinită anterior adoptării hotărârii Consiliului Judeţean de aprobare a bugetului propriu, respectiv a hotărârilor consiliilor locale de aprobare a bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale, ori aceste hotărâri încă nu au fost adoptate", a precizat prefectul.

Acesta mai spune ca prefectul nu poate constata nulitatea unui act administrativ. Nulitatea se constată de către instanţa de Contencios Administrativ, la sesizarea prefectului sau a oricărei alte persoane interesate.

directorului DGFP de repartizare a cotei de 80% din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat

Castilio.JPG