Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie. Este vorba despre proba sportivă, traseul practic – aplicativ, a cărei dificultate a fost ridicată, potrivit Observator.tv.
Toți candidații la admiterea în şcolile de poliţie, precum și candidații recrutați în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante trebuie să ştie că s-a schimbat traseul practic-aplicativ.
Potrivit Sindicatului Europol, noul traseu conține o notă de dificultate ridicată față de cel precedent, fapt ce va duce la o mai mare rigurozitate privind admiterea în școlile MAI.
„Pune osul la treabă” – obstacolele nu se sar singure. Spor! – le transmite Poliţia Română viitorilor poliţişti, într-un mesaj postat pe Facebook.
Potrivit prevederilor Ordinului nr. 140/2016, evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea în întregime a traseului practic – aplicativ și a elementelor care îl compun și abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită.
În caz contrar, candidatul este penalizat cu 3 (trei) secunde/obstacol sau este eliminat din concurs și declararat „nepromovat”.
Este declarat „promovat” candidatul care îndeplinește baremul minim de 3’20”.
Pe timpul și după susținerea probei, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări sau repetări. Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia „nepromovat”. Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon.
Traseul practic-aplicativ conține un număr de 12 obstacole.
Obstacolul nr. 1 (Săritura în lungime de pe loc)
Obstacolul nr. 2 (Trecerea prin pas sărit peste saltea)
Obstacolul nr. 3 (Două rostogoliri succesive înainte, peste cap, pe saltea)
Obstacolul nr. 4 (Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, dispusă în formă L, cu transport de greutăți)
Obstacolul nr. 5 (Deplasare între șicane)
Obstacolul nr. 6 (Săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică)
Obstacolul nr. 7 (Trecerea pe sub un obstacol marcat)
Obstacolul nr. 8 (Escaladarea unei lăzi de gimnastică)
Obstacolul nr. 9 (Transportul unui manechin prin târâre)
Obstacolul nr. 10 (Aruncarea mingii de handbal de pe loc la țintă)
Obstacolul nr. 11 (Detentă pe verticală)
Obstacolul nr. 12 (Navetă 12 repetări x 20 de metri cu transport de jaloane)
Detalii despre fiecare obstacol în parte, AICI
VEDEM NISTE GRASUNI TINERI CARE NU AU CE CAUTA ,DAR CAND INTREBI CE E CU ASTA ZICE DAR E PILA LU…AU INTRAT IN INSTITUȚII EXEMPLARE CE NU AU NIMIC CU MUNCA DOAR CA SUNT PILE…UN SISTEM DE RAHAT..PILE, AMANTE, CUMETRI, NEPOATE ….SI MULTE JIGODII