Peste 150.000 de petarde, confiscate de la un botosanean

Aproximativ 150.000 de petarde, 26 de baterii de artificii din clasa a II-a şi 60 de artificii din clasa I, au fost descoperite de poliţiştii buzoieni într-un autoturism condus de un botoşănean, se arata intr-un comunicat al Politiei din Buzau. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

Un echipaj al Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Buzău, care acţiona ieri pe DN2 E85, a oprit un autoturism ce fusese înregistrat de radar cu 82 km/h, în localitatea Poşta Câlnău.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din judeţul Botoşani, împotriva căruia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 6 puncte amendă şi 4 puncte de penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, în urma controlului efectuat, poliţiştii rutieri au găsit pe bancheta din spate şi în portbagaj 26 de baterii de artificii din clasa a II-a, 149.000 de petarde ambalate în baxuri şi 60 de artificii din clasa I.

Întrucât conducătorul auto nu avea niciun document pentru marfa transportată şi nici nu era autorizat să comercializeze articole pirotehnice, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Buzău.

Totodată, articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

cartoane_castilio_3.jpg