Control ministerial in sanatatea botosaneana pe programele nationale de tuberculoza

O comisie din Ministerul Sanatatii va efectua, pe 7 si 8 decembrie,  o vizita de supervizare a Programului National al Tuberculozei, la nivelul judetului Botosani. Controlul va fi realizat de  catre membrii Comisiei Nationale de Supervizare a Implementarii Programului national de control al Tuberculozei, constituita prin Ordinul Ministerului Sanatatii. Echipa de control se va deplasa in judet si vor urmari si indruma activitatea personalului care lucreaza in domeniul controlului tuberculozei. De asemenea, un alt punct din programul de control va fi modul de cheltuire a banilor alocati de minister TBC, prin programele nationale.

"Se verifica tot. Cum functioneaza reteaua, cum au fost cheltuiti banii pe aceste programe. Sumele care vin pe acest program sunt pentru profilaxie", a precizat Dumitrita Mihailovici, medic in cadrul DSP.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a alocat 17.000 lei spitalelor pentru TBC si alti 30.000 lei au fost dati prin DSP tot pe acest program. In urma cu doua saptamani, judetul Botosani a fost tinta unui alt control de la minister pe programele nationale.

cartoane_castilio2.jpg