Alte perchezitii in cazul unor traficanti de tigari din judetul Botosani

Poliţiştii de investigare a fraudelor, sprijiniţi de luptători de intervenţie rapidă şi jandarmi din cadrul I.J.J. Ilfov, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I, în baza autorizaţiilor de percheziţie, au efectuat joi dimineaţă 15 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vaslui şi Botoşani, în vederea depistării şi probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări cu preocupări pe linia comerţului ilegal cu ţigări.

Au fost depistate 10 persoane, care au fost conduse la sediul Poliţiei Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Doi dintre suspecţi au fost prinşi joi dimineata, în flagrant, într-un tren ce circula pe ruta Suceava-Bucureşti, având asupra lor 20.000 de ţigarete, care urmau să fie vândute în Bucureşti.

Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 571/2003.

De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsite 410.000 ţigarete, de diferite mărci, timbrate în Republica Moldova şi Ucraina, care au fost ridicate în vederea confiscării.

cartoane_castilio.jpg