Un primar din județul Botoșani bate recordul la plângerile penale pe care le are din partea iubitorilor de animale. Este vorba de primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, care nu a fost iertat de iubitorii de animale după ce zeci de câini din localitate au fost uciși pentru limitarea focarului de pestă porcină africană.
Primarul a declarat că pe numele său există peste 60 de dosare penale, fără ca el să aibă vreun amestec în decizia privind uciderea câinilor comunitari din comună. Chelaru spune totodată că decizia aparține membrilor Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor și acuză că niciun reprezentant al comitetului nu a ieșit în față să își asume această măsură.
”Am 66 dosare de la iubitori, dar ați auzit vreunul să-și asume că a votat, că nu eu am votat uciderea câinilor. Acel comitet, în frunte cu prefectul, a votat pentru că este o măsură ancorată în adevăr și realitate, pentru că sunt prădători și duc virusul mai departe, dar când au fost întrebați și presați de iubitorii de animale nu mai era niciunul. Au dispărut toți. Primarul este vinovat. Eu le-am adunat cadavrele, nu am luat eu măsura, nu am solicitat, nu am făcut absolut nimic. Doar mi-am făcut datoria. Dosarele sunt în cercetare, nu știu ce calitate am. Nu am avut niciun amestec. Am suportat toate înjurăturile dar trebuie să se termine și vreau să-i informez pe dragii iubitori că nu sunt cel vinovat de asemenea măsuri. Este o situație dramatică impusă de o realitate din teren. Este grav. Și pesta va mai sta multe zile, iar câinii vor fi majoritari porcilor. La mine maidanezii sunt mai mulți decât porcii rămași în viață”, a declarat Dumitru Chelaru.
Primarul comunei Pomârla s-a declarat nemulțumit și de faptul că, deși a solicitat fonduri de la Consiliul Județean pentru acțiunile de combatere a pestei porcine, răspunsul a fost unul negativ. Chelaru spune că întrucât nu există nici buget la această dată, este nevoit să ia dezinfectantele ”pe cont ca la crâșmă”.
”Am mai găsit trei mistreți acum trei zile morți. Toată lumea a luat măsuri. Stăm de 40 de zile acuși 24 din 24 de ore și ei se plimbă și nu au nicio treabă. Consiliul Județean mi-a dat adresă că nu au bani să ne sprijine. Noi avem…Avem și resursă umană în comună, avem și bani, ei au numai dreptul de a lua salarii și de a sta. Avem 1 pe 12 din bugetul trecut și cheltuiala trece de 500 milioane lei, dar luăm pe cont ca la crâșmă, nu pe bani dați. Sunt firme care acceptă, mai ales cele care dau aceste substanțe și înțeleg situația”, a adăugat Chelaru.
lasa mormane de rahat in tot orasul ,de ce nu fac campanii de strans rahatul si sunt agresivi social ??? ADUNATI EXCREMENTELE DIN ORAS ASTA TREBUIE SA FACETI VOI ,EXCREMENTARILOR