Miercuri, 27 februarie, la Liceul ”Demostene Botez” Trușești, s-a desfășurat, în cadrul programului JA Romania, proiectul ”Elevul de azi, antreprenorul de mâine”.
Activitatea vine în întâmpinarea evenimentelor locale „Agribusiness în școala”, unde 813 elevi din 11 licee agricole din țară își exersează și dezvoltă competențele antreprenoriale, pregătindu-se să devină mici fermieri.
Elevii selectați din învățământul liceal, filiera: Tehnologică, profilul: Resurse Umane și Protecția Mediului, specializarea: Tehnician in agricultura, au fost coordonați de către cadrele didactice: Cărbunaru Brăndușa, Cămpanu Adina, Ariciuc Lenuța, Tudose Anișoara, Teiu Mariana, Neculescu Carmen, Culidiuc Irina, Melinte Anca, Grădinaru Vranciu Cristina, trecând timp 5 ore printr-o agendă încărcată.
S-a urmărit ca tinerii să-și dezvolte spiritul antreprenorial, creativitatea, lucru în echipă, comunicare și prezentare în public și capacitatea de a găsi soluții pentru agricultura din comunitatea lor.
Liceul agricol face parte din programul „Agribusiness înșcoală“, susținut financiar de Romanian American Foundation și aplicat în școli de Junior Achievement (JA) România. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole în dezvoltarea de programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători agricoli.
Elevii din 11 licee agricole din țară își vor prezenta ideile de agricultură în comunitatea locală în cadrul evenimentelor educaționale organizate de JA România chiar în școlile lor. Echipele vor prezenta planurile de afaceri în fața unor profesioniști și antreprenori din domeniu. Membri ai comunității locale și de afaceri, persoane cu experienţă în domeniul agricol, vor oferi sugestii și îndrumări, împărtășind din experiența și cunoștințele lor.
Programul, susținut și în orele de clasă, urmărește să pregătească tinerii pentru a deveni antreprenori în agricultură, prin recunoașterea oportunităților prea puțin exploatate pe care acest domeniu le oferă: comunitățile mici, dar prospere, cresc tineri mai educați, mai productivi, antrenează investiții și atrag turiști, iar agricultura poate oferi oportunităţi de afaceri sau locuri de muncă pentru un număr mare de persoane cu studii medii.