Un barbat a incercat sa vinda Muzeului Judetean un tablou fals

Un individ a incercat sa vinda Muzeului Judetean un tablou fals spunind ca apartine pictorului si gravorului roman Nicolae Vermont. Acesta s-a prezentat la muzeografii botosaneni sustinind ca lucrarea "Caramidareasa" este una originala si a cerut pentru ea 650 lei. Reprezentantii Muzeului Judetean au luat tabloul spre a-l verifica daca este autentic si au prins in lista de investitii achizitia acestei lucrari. Numai ca dupa verificare s-a constatat ca tabloul este un fals.

"Barbatul care s-a prezentat la noi a spus ca lucrarea este una originala a lui Nicolae Vermont. Initial ne-am bucurat pentru ca am spus ca muzeul va fi o achizitie importanta pentru muzeu. La noi vin fel de fel de astfel de persoane care incearca sa ne vinda obiecte, insa obligatia noastra este sa verificam autenticitatea acestora", a spus Lucica Parvan, directorul Muzeului Judetean.

Reprezentantii Muzeului au trimis lucrarea la Iasi spre verificare si au constatat ca aceasta este un fals. Banii alocati pentru achizitia acestuia au fost directionati spre alt capitol. Nicolae Vermont este un pictor si grafician nascut la Bacau in 1866, care a murit in 1932.