De astazi incepe distribuirea cererilor pentru ajutoarele de caldura

Botosanenii care au apartamentele racordate la sistemul centralizat si care au veniturile sub 615 lei pe fiecare membru de familie vor beneficia si, in aceasta iarna, de ajutoare la incalzire. Ei pot depune, incepind din 14 octombrie si pina pe 10 noiembrie, cereri pentru obtinerea sprijinului financiar. Cererile se depun la asociatiile de proprietari sau la societatea Modern Calor si trebuie insotite de documentele justificative privind componenta familiei si veniturile realizate (inclusiv venitul minim garabtat sau somajul).

Nu primesc ajutoare familiile care au cel putin doua locuinte, dar si o masina cu capacitatea cilindrica mai mare de 1600 cmc, precum si cele care au terenuri de imprejmuire a locuintei care depasesc 1.000 de metri patrati in zona urbana si 2.000 de metri patrati in zona rurala.

Pentru ajutorul acordat celor care folosesc drept surse de incalzire sobele cu lemne sau alti combustibili, titularii de contracte de locuinte sau de inchiriere a locuintei pot depune cererile la Serviciul Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS) al Primariei municipiului Botosani sau la primariile din judet.

Cei care au centrale de apartament racordate la reteaua de gaze naturale depun cereri la asociatiile de proprietari sau direct la sediul SPLAS. Formularele pot fi ridicate de la SPLAS pana pe 22 octombrie si trebuie depuse pana pe 5 noiembrie.

Cererile se completeaza pe propria raspundere, iar declaratiile false pot fi sanctionate cu amenzi de pina la 10.000 de lei