Unul dintre asociatii de la Casa Painii i-a dat in judecata pe Daniel Moruzi si pe fratele acestuia, Florian Moruzi, asociat si el la aceeasi firma, din cauza unor neintelegeri financiare. Brindusa Hinkerohe sustine ca a investit 120.000 de euro in Casa Painii, insa, timp de patru ani, nu a primit nici dividende, nici informatii despre afacere. Ea vrea sa se retraga din societate, insa sustine ca partenerii refuza sa ii restituie macar banii investiti.
Brindusa Hinkerohe si fostul sau sot, Manfred Wilhelm Hinkerohe, decedat in luna noiembrie a anului trecut, au investit, in 2006, 120.000 de euro in Casa Painii, achizitionind 20% din partile sociale ale firmei. Ei au sperat ca afacerea sa fie de viitor si sa le aduca un anumit profit.
"Noi am ajutat aceasta firma ca sa se dezvolte. Nu am cerut niciun euro, niciun leu. Toti banii care ni se cuveneau prin dividende i-am lasat in firma. In perioada 2006- 2010, noi nu am primit absolut nicio informatie despre ce s-a facut, ce achizitii s-a facut, absolut nimic", a afirmat Brindusa Hinkerohe, asociat Casa Painii.
Cei doi soti, ambii cetateni germani, au constatat ca investitia facuta nu le aduce avantaje, iar in 2008 cer sa se retraga din asociere, solicitind sa li se restituie investitia.
Subprefectul Daniel Moruzi si fratele acestuia, Florian, au incheiat un contract de promisiune de vinzare a partilor sociale detinute de familia Hinkerohe, care prevedea restituirea banilor in rate. Fratii Moruzi au achitat o parte din suma, insa in luna octombrie a anului trecut au suspendat plata.
Ulterior, sotul Brindusei Hinkerohe a decedat, iar femeia a devenit unic mostenitor al sotului ei. Ea incearca acum sa isi recupereze banii, insa, pentru ca nu a ajuns la o intelegere amiabila, a apelat la instanta.
"Insistind la domnii Moruzi sa ajungem la un compromis, sa se faca ceva, am fost injosita si atunci am hotarit sa mergem pe calea legala. Eu am cerut fratilor Moruzi sa mi se dea banii care mi se cuvin. Nu am cerut niciun euro mai mult sau mai putin", a afirmat Brindusa Hinkerohe, care sustine ca a pus la dispozitia instantei atit testamentul, cit si certificatul de unic mostenitor. Mai mult, ea sustine ca instanta a solicitat actele originale, desi primise traduceri autorizate ale documentelor.
Subprefectul Moruzi a refuzat sa ofere o declaratie oficiala pe aceasta tema, insa a recunoscut datoria catre asociata sa. In schimb, fratele acestuia, Florin Moruzi sustine ca plata s-a sistat din motive obiective, pina ce Brindusa Hinkerohe a facut dovada ca este mostenitoarea legala a sotului sau.
"Exista o intelegere care s-a stopat in momentul in care a decedat unul dintre cei care trebuiau sa incaseze banii. Adica barbatul ei. Documentul care atesta ca este unic mostenitor a ajuns la mine in aceasta saptamina", a afirmat Florian Moruzi.
De altfel, Daniel si Florian Moruzi au incheiat la notar un document "Promisiune de vinzare" prin care se angajau sa plateasca, pina in 2013, suma de 150.000 de euro catre familia Hinkerohe, in rate egale de cite 3.000 de euro in fiecare luna. Brindusa Hinkerohe sustine, insa, ca ea a primit bani doar pentru perioada ianuarie-septembrie 2009, iar de atunci nu a mai primit niciun euro. Femeia vrea acum si 600.000 de euro, reprezentind 20% din capitalul social al firmei Casa Painii.