UNPR a lansat o campanie de stringere de semnaturi pentru sustinerea Legii privind taxa de solidaritate

UNPR a lansat, luni, o campanie de stringere de semnaturi pentru sustinerea Legii privind taxa de solidaritate. Campania se va desfasura timp de o saptamina, iar membrii partidului vor merge din usa in usa pentru colectarea semnaturilor.

"Vom merge din usa in usa, vom avea mai multe echipe mobile care vor prezenta cetatenilor acest proiect de lege si speram sa obtinem semnaturile", a afrirmat presedintele interimar al UNPR Botosani, Adrian Bahrin.

Taxa de solidaritate instituită prin proiectul de lege al Uniunii Naţionale pentru Progresul României ar urma să fie plătită anual de persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri, precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme de lux, a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 euro, în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora.

În cazul în care valoarea totală a bunurilor mobile şi imobile este mai mică de 450.000 euro, se vor taxa doar bunurile imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 euro, precum şi bunurile mobile a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 euro. Taxa de solidaritate reprezintă în acest cazuri 0,5% din valoarea individuală a bunurilor respective. Potrivit proiectului de lege, taxa de solidaritate se stabileşte de către Direcţiile de taxe şi impozite locale, pe baza declaraţiei e proprie răspundere a persoanelor în cauză pentru stabilirea valorilor bunurilor imobile utilizându-se „”Ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare”” adoptat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici, iar pentru bunurile mobile valoarea se stabileşte scăzând din valoarea de catalog iniţială 25% pentru primul an de vechime şi câte 10% pentru următorii patru ani vechime. Proiectul de lege privind taxe de solidaritate se instituie pe o perioadă de trei ani.