Europarlamentarul Cătălin Ivan a amendat în luna iunie Raportul Comisiei de Cultură și Educaţie

Europarlamentarul Cătălin Ivan a amendat în luna iunie Raportul Comisiei de Cultură și Educaţie, referitor la serviciile publice de radiodifuziune în era digitală.
În cadrul amendamentelor formulate, Cătălin Ivan a recomandat PE să “solicite statelor membre să elimine imixtiunea politicului în organizarea şi conţinuturile prezentate de radiodifuzorii publici şi Comisiei să ia masuri atunci când se impune”; să “reamintească statelor membre că numirea în consiliile de administraţie ale radiodifuzorilor publici trebuie să se facă pe criterii de competenţă”; să “solicite Comisiei să urmărească implementarea prevederilor directivei AVMS (Directiva Audiovizualului) în materie de timp de emisie alocat programelor europene, în condiţiile în care anumite state nu au luat măsuri în acest sens”.
Amendamentele lui Cătălin Ivan erau formulate în continuare sesizării pe care acesta o înaintase Comisiei Europene, cu privire la Legea de funcţionare a Televiziunii și Radiodifuziunii, propusă de PDL, și prin care Parlamentul României putea demite Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii mass-media. Legea a fost respinsă ulterior, în Senatul României.