Cornel Enache, managerul Spitalului Judetean: Noi acum facem o cirpeala a meniului

Meniul bolnavilor de la Spitalul Judeţean, « cârpit » din cauza datoriilor pe care unitatea le are la furnizorii de alimente. Bolnavii care ajung să se interneze în această perioadă la Spitalul Judeţean postesc de nevoie. Şi asta pentru că mâncarea zilnică pe care o primesc este alcătuită doar din legume, iar carnea lipseşte cu desăvârşire din farfurie. Managerul spitalului Cornel Enache recunoaşte că, criza s-a mutat şi în bucătăria spitalului, drept pentru care măsură privind externalizarea acestui serviciu este tot mai dorită. Cartofii, varza şi fasolea sunt nelipsite din farfuriile pacienţilor care, spun ei, se întorc flămânzi în saloane.  „Noi acuma facem o cârpeală a meniului. Puţini bani avem, puţine alimente cumpărăm, puţine alimente punem în cazan. Furnizorii de alimente au reţineri mari să pompeze într-un spital marfă fără să primească bani. Se asigură 80% din valoarea valorică a meselor. Nu 100%”, a precizat medicul Cornel Enache. El spune că singura soluţie pentru ca meniul bolnavilor să fie mai consistent şi mai bine pregătit este externalizarea bucătăriei spitalului. De altfel, reprezentanţii unităţii spitaliceşti au trimis la Ministerul Sănătăţii documentaţia pentru externalizarea bucătăriei, spălătoriei şi curăţeniei din spital şi se aşteaptă acceptul acestuia.