INTERVIU: Cornel Şfaiţer: „Poate din sezonul viitor vom avea şi noi o echipă de futsal la Botoşani”

Cornel_Sfaiter__75_.jpg

Preşedintele clubului FC Botoşani a spus că a avut o discuţie cu primarul Cătălin Flutur care a asistat la meciul de tineret dintre echipele României şi Ucrainei la fotbal în sală şi care s-a arătat interesat de înfiinţarea unei astfel de echipe în municipiu.

A fost un spectacol pe măsura aşteptărilor?

Eu zic că a fost un spectacol plăcut. S-au marcat multe goluri. Să nu uităm că este o premieră pentru oraşul şi judeţul Botoşani un astfel de meci al naţionalei de futsal.

Totuşi au fost puţini spectatori…

Mă aşteptam ca publicul să vină într-un număr mai mare. Problema este că acest meci a venitr imediat după Paşte. Unii probabil nu s-au întors în Botoşani, alţii erau încă la serviciu. Una peste alta suntem mulţumiţi. Am vorbit şi cu băieţii şi ei s-au arătat încântaţi de public, de sală şi de atmosfera de la Botoşani. Sperăm să vină mai mulţi spectatori la meciul naţionalei de seniori.

Va veni şi echipa de seniori?

Eu îmi doresc să vină şi echipa mare la Botoşani. Voi mai avea discuţii la Federaţia Română de Fotbal şi voi încerca să organizăm şi un meci al seniorilor.

Au fost costuri mari de organizare?

Nu. Nu putem spune că am cheltuit foarte mulţi bani cu organizarea acestui meci şi de aceea vrem să mai organizăm astfel de jocuri. Chiar vobeam cu domnul primar în timpul meciului şi mi-a spus că ar fi frumos ca şi Botoşaniul să aibă o echipă de futsal. Condiţii sunt, sala arată foarte bine şi poate din sezonul viitor vom avea şi noi o echipă de futsal la Botoşani.

Meciul acesta a fost un antrenament pentru jocul cu Rusia?

Până la meciul cu Rusia mai este suficient timp. E la începutul lunii septembrie. Din discuţiile pe care le-am avut până acum atât cu Emil Săndoi cât şi cu ceilalţi de la FRF, meciul cu Rusia se va juca la Botoşani. Sper să nu se mai schimbe nimic.

Vor fi condiţiile necesare de disputare a acestui joc?

În mod sigur. Am mai discutat cu domnul primar şi mi-a spus că s-au alocat banii pentru reabilitarea peluzei şi pentru celelalte lucări care vor trebui efectuate. Sunt convins la în septembrie, stadionul va arăta foarte bine.  

carte_5.jpg