Directorul Scolii Hiliseu-Horia, in vizita la o scoala din Danemarca

Directorul Scolii cu cl. I-VIII Hiliseu-Horia, profesorul Nechifor Iulian Catalin, a participat in perioada 8-12 martie, la o vizita de studiu finantata de Comisia Europeana, cu tema “Rolul scolii in pregatirea tinerilor pentru educatia post-scolara si societate” ce a avut loc la scoala Ryomgaard Realskole din Ryomgaard, Danemarca.
Grupul a fost format din 9 cadre didactice cu rol de decizie in domeniul educatiei din Spania, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Romania, Bulgaria si Letonia.
Scoala gazda a propus ca solutie de succes in vederea reducerii parasirii timpurii a scolii si a incluziunii sociale scolile-internat care se bucura de sustinere  publica, recunoastere si atractivitate in randul elevilor si parintilor.
In cadrul vizitei de studiu in scoala gazda s-au abordat teme ce vizeaza masurile de prevenire a abandonului scolar cu focus pe integrarea sociala a copiilor provenind din medii dezavantajate, incluziunea copiilor cu cerinte educative speciale prin invatarea personalizata, imbunatatirea accesului echitatii,calitatii si eficientei in educatie si formare, au avut loc dezbateri si mese rotunde in care s-au prezentat particularitatile sistemelor educative si ale scolilor  partipantilor , exemplele de bune-practici legate de tema vizitei si posibilitatea transferului acestora in scolile de origine.
Apreciez ca vizita a reprezentat un succes, prin atingerea obiectivelor initiale, prin schimbul de informatii si exemple de bune-practici in domeniul educatiei ce pot fi transferate in scoala noastra si prin punerea bazelor unor noi parteneriate scolare.

untitled.bmp