Un tinar de 21 de ani s-a dat in spectacol in fata politistilor

Un tânăr de 21 de ani din Botoşani este cercetat pentru sfidarea organelor de poliţie şi distrugere dipa ce, în noaptea de 27/28 februarie, în jurul orei 00.10, s+a dat in spectacol in fata politistilor.

Poliţiştii botoşăneni au identificat pe strada Primăverii din municipiul Botoşani un tânăr de 21 ani, Andrei R , din localitate – care avea un comportament civic de natură a tulbura liniştea şi ordinea publică.

Întrucât iniţial acesta a refuzat să comunice poliţiştilor datele de identitate, a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Botoşani, pentru a fi efectuate verificări în vederea stabilirii identităţii.

Pe parcursul acestor proceduri tânărul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a adresat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa poliţiştilor, fără a încerca să agreseze fizic pe vreunul dintre ei.

În scopul realizării uni material video, în timpul manifestării sale, la sediul Poliţiei municipiului Botoşani a fost filmat cu camerele video din dotare de către doi agenţi de poliţie.

În această împrejurare, tinarul, indignat de faptul că este filmat, a lovit cu palma camera video marca Canon utilizată de către unul dintre cei doi poliţişti, fără a folosi acte de violenţă împotriva acestuia. Ulterior incidentului s-a constatat că aparatul de filmat a devenit nefuncţional.

Faţă de Andrei R. s-au întocmit acte procedurale sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de sfidarea organelor de poliţie şi distrugere, în cauză urmând a se propune soluţie procedurală.