„Desen animat”, duminica, la Teatrul de Papusi Vasilache

"DESEN ANIMAT"

(UN SPECTACOL NONVERBAL, PLIN DE UMOR

ŞI VIRTUOZITATE A ANIMAŢIEI)

Duminică 28 februarie 2010, la orele 11.00 si 12.30

„V-aţi gândit vreodată ce minunat ar fi ca ceea ce desenăm pe foia de hârtie sa prindă viaţă? În spectacolul nostru asta se va întâmpla. Desenul, reprezentând un omuleţ ( ca renumitul Gopo) se desprinde din foaia de hârtie, adică se animă şi pleacă să descopere lumea înconjurătoare: florile, pomul cu mere, muntele, piscina,casa câinelui… şi în final fetiţa cu care se împrieteneşte. Spectatorii participă din sală ajutându-l cu sugestii în ceea ce are de făcut. Odată cu acest spectacol spunem start şi celei de a doua ediţii a Concursului „Desenează spectacolul”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al teatrului. 

Încurajăm copiii să se exprime prin desen pe tema spectacolului vizionat la teatru în fiecare duminică. Desigur vor fi răsplătiţi pentru asta cu daruri de la sponsori sau cu invitaţii la spectacolele noastre. Dragi părinţi oferiţi-vă în fiecare duminică o oră de teatru împreună cu copilul în lumea magică a poveştilor copilăriei", a declarat directorul adjunct al Teatrului „Vasilache”, Mihaela Nistorică. "DESEN ANIMAT" un scenariu scris de Aurica Dobrescu  şi  Mihaela Nistorică în anul 2000 când a avut loc şi premiera spectacolului.

Fiind un spectacol fără cuvinte a fost  jucat în  Franţa, Bulgaria şi Iugoslavia unde a fost premiat şi apreciat de copii. Un spectacol cu succes la copiii preşcolari şi şcolari, dar şi maturii aflaţi în sală se vor amuza cu siguranţă. Din distribuţie fac parte actorii: Aurica Dobrescu, Marius Rusu, Mihaela Ştempel şi Florin Iftode. Regia şi scenografia sunt semnate de Valentin Dobrescu.