Procurorul general: „Am apreciat activitatea colegilor din judet ca fiind una pozitiva”

Procuroul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a apreciat ca pozitiva activitatea Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani din 2009. Ea a fost, luni, la Botosani, unde a participat la sedinta de bilant a acestei institutii.

"A fost prima vizita pe care am facut-o, in calitate de procuror general, la aceasta unitate de parchet. Este unul din motivele pentru care am tinut sa particip aici. In urma prezentarii datelor statistice, am apreciat activitatea colegilor din judet ca fiind una pozitiva. Sigur ca datele statistice arata si anumite vulnerabilitati care exista, dar, per ansamblu, activitatea din 2009 a fost pozitiva. Exista o crestere la indicatorii de calitate pe care ii urmarim an de an", adeclarat Kovesi.

Procurorul general a atras atentia asupra numarului mare de dosare aflate in lucru la Parchetul de pe linga Judecatoria Botosani, unde media de dosare a depasit 1.000 de dosare/procuror. La Dorohoi, incarcatura de dosare peA?procuror a fost de 751.

"In mod deosebit apreciez si activitatea de la Darabani. Acolo, dupa cum stiti si dvs, o perioada mare de timp a lucrat un singur procuror. De la jumatate anului, schema a fost ocupata de inca un coleg. Lucrurile au devenit mai bune", a afirmat Kovesi.

Aceasta i-a felicitat pe procurorii din Botosani "pentru ca au inteles in mod pozitiv solidaritatea si colegialitatea si au preluat aproape 1.000 de dosare penale de la colegii de la parchetele locale"