„Capra cu trei iezi”, duminica, la Teatrul Vasilache

Spectacolul "Capra cu trei iezi" va fi montat duminică la Teatrul pentru Copii şi Tineret de la orele 11 şi 12.30.

Indragita poveste a lui Ion Creangă a avut premiera in anul 1992, timp de 18 ani spectacolul fiind păstrat in repertoriul Teatrului Vasilache. Vocile de pe banda inregistrată aparţin şi unor actori care astazi sunt pensionari, de aceea spectacolul s-a reluat cu o altă distribuţie, pastrandu-se, insa, si vocile originale. Regia este semnată de Gabriela Nistorică, actriţă pensionară care in anul 2004 a fost investită cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului "Vasilache" pentru intreaga carieră, devotamentul probat faţă de publicul spectator şi măiestria cu care a promovat valorile artistice ale teatrului de păpuşi.

Scenografia pe motive populare este semnată de Mihai Pastramagiu.

Personajele sunt interpretate astfel:

Vocile iedului mic şi al mamei capre sunt interpretate de regizoarea Gabriela Nistorică, iar minuirea păpuşilor celor două personaje aparţine actriţelor Aurica Dobrescu şi respectiv Ibica Leonte.

Spectacolul se joacă la paravan, cu păpuşi wayang, iar textul este presărat cu arhaismele folosite de autor. Scenariul de Eugenia Dumitru.

Rezervări la telefon – de luni pină vineri – 0231514353 sau 0756084651 şi [email protected].

Preţ bilet 5 lei

Iedul cel mare este jucat de actriţa Mihaela Nistorică, iar Iedul mijlociu pe vocea Lilianei Postolache, minuit de actriţa Mihaela Ştempel.

Lupul: (voce) Alexandru Brumă (manuire) Claudiu Gălăţeanu, Ursul: (voce) Sergiu Grigore, (manuire) Valentin Ligi.