„Cafeaua domnului ministru”, simbata si duminica, la Teatrul Mihai Eminescu

Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani vă invită simbătă 16 ianuarie şi duminică 17 ianuarie 2010, ora 18.00, in Sala Atelier la spectacolul:

"CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU"

de Horia Girbea

Tinărul regizor a conturat o parodie a politicului romanesc realizat cu mijloace pamfletare care caricaturizează prostia, şmecheria, ingimfarea şi falsitatea celor care ne conduc. O comedie savurosă in care cei trei actori şi interpretează personajele fără cusur.

"Am făcut teatru de cind mă ştiu , dar in ultimii ani am lucrat in televiziune ca actor şi regizor. In ciuda marii diferenţe financiare am preferat să iau o pauză şi să fac teatru pentru că inclusiv fizic ii simţeam lipsa. Am ales acest text al domnului Girbea pentru că este o comedie foarte bine scrisă pentru actori şi pentru că se potriveşte foarte bine acestei perioade politice şi economice pe care o tranzităm. Am ales Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani pentru că este un teatru foarte bun cu o trupă de actori extraordinară şi pentru că este un teatru potrivit unui debutant, să nu uităm că aici a debutat şi Marele Om- DAN PURIC. Vreau să mulţumesc intregii echipe a teatrului şi actorilor EDUARD SANDU, IRINA MITITELU şi FLORITA ŢUGUI colaborarea cu ei fiind foarte frumoasă. Vă aştept la spectacol să facem haz de necaz", a declarat Horia Girbea.

Uniunea Scriitorilor a premiat piesa, iar, in 1998, a fost nominalizata de catre UNITER la "Piesa anului". Horia Girbea apreciaza ca este "una dintre putinele comedii macabre ale dramaturgiei romanesti (…) cu situatii si replici de umor negru, grotesca si absurda. Este de fapt o farsa macabra".