Cod galben de ceata pentru judetul Botosani, emis de meteorologi

Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis, simbata, o avertizare cod galben de ceaţă şi polei, care vizează mai multe judeţe, printre care si Botosani. Avertizarea a intrat in vigoare simbătă, la ora 19,15 şi este valabilă pină duminică. De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliţiei Romane informează că circulaţia rutieră se desfăşoară ingreunat din cauza ceţii dense, dar şi a carosabilului ud pe mai multe drumuri importante din ţară.

Automobiliştii trebuie să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor de trafic şi de drum, ştiut fiind faptul că trecerea de la aderenţa specifcă unui carosabil uscat la cea umedă a creeat intotdeauna probleme celor care sunt tentaţi să apese mai mult decit este cazul pe pedala de acceleraţie.

In aceste condiţii pentru evitatarea accidentelor rutiere nedorite facem unele recomandări conducătorilor auto:

-cind vă deplasaţi in coloană, evitaţi să depăşiţi fără să vă asiguraţi temeinic;

-determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care il conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă;

-adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

-folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cit şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Recomandăm folosirea luminilor de intilnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă in condiţii de ceaţă densă;

-păstraţi in mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.