Botosaneni care castiga miliarde de lei din activitati independente

Un botosanean a reusit, in cursul anului trecut, sa castige o suma colosala pentru judetul nostru, unde se inregistreaza cele mai mici salarii din tara. Acesta lucreaza in activitatea de consultanta pentru afaceri si management si a reusit ca la finele anului trecut sa contabilizeze un total de 2,63 milioane lei, adica 26,3 miliarde lei vechi, venituri nete realizate din activitati independente.

Castigul acestui botosanean depaseste cu mult cifrele de afaceri inregistrate de foarte multe societati comerciale din Botosani. Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, pe locul doi in topul veniturilor din activitati independente, pentru 2008, se afla un contabil care a castigat 923.321 lei., iar pe locul trei se afla un notar care a avut venituri de 916.319 lei. Pe urmatoarele trei locuri se afla alti trei notari, care au avut venituri cuprinse intre 668.000 lei si 424.000 lei. Pe locul sapte se afla un botosanean care activeaza in serviciile medico-sanitare si care a castigat 232.000 lei, urmat de unul care a avut contract de mandat ca manager si care a castigat 201.000 lei. Pe locul opt in clasamentul celor mai mari castiguri se afla un medic, care a avut venituri de 192.000 de lei, urmat de un practician in insolventa care a castigat in 2008 suma de 176.000 lei. Astfel, top 10 cele mai mari venituri din activitati independente la nivelul judetului Botosani este condus de un botosanean care a acordat consultanta in afaceri si care este urmat de un contabil, patru notari, doua cadre medicale, un practician in insolventa si un manager.

Pe langa categoriile profesionale mentionate mai sus, in top 30, cele mai mari venituri se regasesc si la proiectanti, la persoane care lucreaza in servicii frigo-tehnice si de electricitate, activitati de servicii suport pentru intreprinderi, la avocati, in domeniul materialelor de constructii, transfer titluri de valoare.